Βιβλιοπαρουσίαση: Βασίλειος Μακαρίου | Άνθρωποι επι...τέλους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3.

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου του Βασιλείου Μακαρίου, με τίτλο «Άνθρωποι επι…τέλους» | Εκδόσεις Υδροπλάνο

 

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Υδροπλάνο διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασιλείου Μακαρίου με τίτλο «Άνθρωποι επι…τέλους».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Παναγιώτης Κρινής, παρουσιαστής/Δημοσιογράφος TV100 / Δημότης online
Πολύβιος Στράτζαλης, πρ. Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου θεολόγων κεντρικής Μακεδονίας.

Καλλιτεχνική και θεατρική επιμέλεια εκδήλωσης:

Βάνα Βουρτσάκη με τη θεατρική ομάδα της «Διθύραμβος εξ αμάξης», η οποία θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου αλλά παράλληλα θα αναπαραστήσει και κάποιων εξ αυτών .

Την εκδήλωση πλαισιώνει με την κιθάρα του ο Κώστας Πρατσινάκης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και o συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εν αρχή ην…
ο πλανήτης μας, η Γη μας, ένα πραγματικό ποίημα του Χάους, φερμένο από την απεραντοσύνη του τυχαίου, χτισμένος στην ουτοπία του Πλάτωνα, με νότες βγαλμένες από την αρμονία του Πυθαγόρα, γέννημα της μητέρας φύσης!

Όμως η τόση ομορφιά, είναι χτισμένη σε ένα σύμπαν όπου τα πάντα ρέουν και μεταβάλλονται…

Τότε ήρθε ο άνθρωπος και ο υποτιθέμενος πολιτισμός του και ενώ όλα παράγονται μόνα τους, εμείς θελήσαμε τα δανεικά … αγύριστα. Αρπάξαμε, εμπορευματοποιήσαμε και τελικά, μετατρέψαμε τα δανεικά σε ανάγκη των άλλων. Πείσαμε πως χωρίς την ύπαρξη υλιστικών αναγκών, οι άνθρωποι ήταν ξένα σώματα για τον πολιτισμό. Να όμως που ήρθε η ώρα να ζητηθούν τα δανεικά πίσω. Ήρθε η ώρα της απογύμνωσης. Ήρθε η ώρα της αντίστροφης μέτρησης…

Το αύριο εξαρτάται από το χθες και εμείς εδώ, στο τώρα, γαντζωμένοι στο τίποτα, ανίεροι δέσμιοι των επιλογών του χθες. Και εκείνη την ώρα, την ώρα της αποκάλυψης της δυστοπίας, το ερώτημα βροντοφωνάζει, «Άνθρωποι επί τέλους ή άνθρωποι επιτέλους;»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Βασίλης Μακαρίου, γεννημένος το 1976, κατάγεται από τον δήμο Εορδαίας του Νομού Κοζάνης. Πλέον, κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, όπου για χρόνια εργάσθηκε στη διαφήμιση ως ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας και εταιρίας τρισδιάστατων γραφικών. Οι σπουδές του είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Πρώτη έκδοση βιβλίου του το μυθιστόρημα «Oι χαμένοι θεοί» το 2017, για να ακολουθήσει το δεύτερο, ψυχολογικό θρίλερ «‘Eνας φάρος στην ψυχή μου». Το τρίτο του έργο «Άνθρωποι επί… τέλους», είναι ένα δυστοπικό-κοινωνικό μυθιστόρημα. Τον χαρακτηρίζει η προσφορά στον συνάνθρωπο και η αγωνία του για έναν καλύτερο κόσμο.