Βούλα Πατουλίδου: Χρόνια πολλά μανούλες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόση αγάπη, τρυφερότητα και αυταπάρνηση μπορεί να χωρέσει μία λέξη;

Όταν ψελλίζουμε «μητέρα», η απάντηση είναι μία: απέραντη. Όπως απέραντη αλλά και ανεκτίμητη είναι η προσφορά του ανθρώπου, της γυναίκας που μας έφερε στη ζωή.

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια κινητή εορτή που τιμά, όπως φανερώνει και η ονομασία της, τη μητρότητα

Οι πρώτες αναφορές για τη Γιορτή της Μητέρας έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς η Γαία ήταν σύζυγος του Ουρανού στη Μυθολογία και σε αυτήν προσωποποιούνταν η Φύση, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρευόταν σαν την υπέρτατη θεότητα.

Στην σύγχρονη εποχή, η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα μιας και η Αμερικανίδα Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά, το 1865, ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και ανάλογες συναντήσεις.

Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, μιας και η Ορθόδοξη Εκκλησία τότε τιμά το ότι η Παναγία και ο Ιωσήφ πηγαίνουν τον μόλις 40 ημερών Ιησού στον Ναό για να πάρει την «ευλογία» («σαράντισμα» κατά τη σημερινή ορολογία).

Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960, η Ελλάδα ακολούθησε και σε αυτό τον δυτικό εορτασμό και, πλέον, η Γιορτή της Μητέρας τιμάται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους.

Βούλα Πατουλίδου: Ο ιδιαίτερος ρόλος της μητέρας

«Τη μάνα την καταλαβαίνεις από το βλέμμα της, όταν κοιτάει το παιδί της. Και το βλέμμα των μανάδων είναι πάντοτε ίδιο», αναφέρει μέσω του cityportal.gr η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας.

Η κ. Πατουλίδου τονίζει την ιδιαιτερότητα και το ρόλο της μητέρας στο μεγάλωμα των παιδιών ενώ μοιράζεται μαζί μας μια προσωπική ιστορία με πρωταγωνιστή το γιο της.

Ευγνωμοσύνη, λοιπόν, αλλά όχι μόνο για σήμερα, στο πρόσωπο της μητέρας, συγκίνηση μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής της και στην αγκαλιά της που βρίσκεται πάντοτε εκεί όταν τη χρειαζόμαστε…

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως