Βούλτεψη: Η συμπεριφορά της Ολλανδής δημοσιογράφου δεν σχετίζεται με τη δημοσιογραφική δεοντολογία

«Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν επαναπροωθήσεις θα πρέπει να φέρει και τις αποδείξεις» τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη στην Επιτροπή Περιφερειών, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για «τις δυνατότητες της Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ελληνικής οικονομίας».

Η υφυπουργός σχολιάζοντας την παρέμβαση της Ολλανδής δημοσιογράφου στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την κοινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ολλανδού ομολόγου του Μαρκ Ρούτε, ανέφερε πως η «Ολλανδία μας έχει βοηθήσει στο μεταναστευτικό, και αυτά (εν. τις θέσεις που ανέπτυξε η δημοσιογράφος) είναι μεμονωμένα περιστατικά που δεν σχετίζονται με την δημοσιογραφία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Απαντώντας σε παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, η υφυπουργός υπογράμμισε πως «ξέρετε και εσείς πολύ καλά ως δημοσιογράφος, ότι για να λέει ένας δημοσιογράφος κάτι, αυτό θα πρέπει να το έχει ερευνήσει και δεν μπορεί να το υιοθετείς χωρίς έρευνα. ‘Αρα όταν υιοθετείς κάτι χωρίς να το έχεις κάνει δική σου έρευνα και χωρίς να το έχεις διαπιστώσει […] αυτό δεν ανταποκρίνεται στην δεοντολογία την δημοσιογραφική».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης ανταπάντησε στην υφυπουργό, ότι «εγώ αναφέρθηκα στην απαράδεκτη προσέγγιση του πρωθυπουργού ότι “οι Ολλανδοί έχουν κουλτούρα να θέτουν ευθέως ερωτήματα” κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ικανούς και ανεξάρτητους δημοσιογράφους και θεωρώ ύβρη για την δημοσιογραφία να μην αναγνωρίζει σε οποιοδήποτε να έχει την κουλτούρα να θέτει ευθέως ερωτήματα».

Η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι το σχόλιο του πρωθυπουργού είχε να κάνει με το ότι «στο εξωτερικό υπάρχει μια τάση επιθετικού τρόπου διατύπωσης ερωτημάτων». Τα ερωτήματα όμως, συμπλήρωσε η κ. Βούλτεψη, «θα πρέπει να σχετίζονται με προσωπική γνώση του δημοσιογράφου, αλλιώς τι δημοσιογράφος είναι κανείς εάν υιοθετεί κάτι άλλο από αυτό που γνωρίζει» και πρόσθεσε πως «εμείς, θα διατυπώναμε τη ερώτηση αυτή λέγοντας πως “ακούγεται”, “καταγγέλλεται από οργανώσεις” και δεν θα το υιοθετούσαμε».

Στην παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το θέμα των επαναπροωθήσεων έχει καταγγείλει και το Συμβούλιο της Ευρώπης» η κ. Βούλτεψη με κατηγορηματικό τρόπο απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Από το Συμβούλιο της Ευρώπης ήρθανε και τους ενημέρωσα μάλιστα εγώ. Και ξέρω τι καταγγέλλεται και αφού ενημερώθηκαν έφυγαν λέγοντάς μας πως έχετε δίκιο» και επέμεινε πως όποιος ισχυρίζεται ότι γίνονται επαναπροωθήσεις «θα πρέπει να φέρει και τις αποδείξεις».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως