Βραβεία Design: Παράταση Υποβολής Προτάσεων

Το Thessaloniki Design Week (ThessDW) ανακοινώνει την παράταση της υποβολής προτάσεων για το διαγωνισμό των βραβείων Design που θα απονείμει σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία στο πλαίσιο των Mataora Awards. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή στις θεματικές ενότητες του διαγωνισμού είναι Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Οι προτάσεις μπορεί να αποτελούν είτε εφαρμοσμένα είτε μη εφαρμοσμένα έργα, και να επικεντρώνονται σε μια ή και τις δύο παρακάτω θεματικές ενότητες.

Α. Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος

Το εστιατόριο είναι το σημείο αναφοράς της γαστρονομίας και το κατεξοχήν κέλυφος παρασκευής και παροχής της τροφής στο ευρύ κοινό. Η έννοια του design στο εστιατόριο αφορά σε κάθε ορατή και αθέατη πλευρά του: από την επιλογή των πρώτων υλών και τη σύνθεση του μενού έως το σερβίρισμα του φαγητού και την απόρριψή του σε δεύτερο χρόνο, από την αρχιτεκτονική του κτηρίου και τη διαμόρφωση των εσωτερικών του χώρων μέχρι την επίπλωση, τον φωτισμό, τα σκεύη, τη διακόσμηση του τραπεζιού και του πιάτου, την ενδυμασία και την εκπαίδευση του προσωπικού, από την οπτική ταυτότητα και επικοινωνία της επιχείρησης που λειτουργεί το εστιατόριο μέχρι τον τρόπο που ο πελάτης βιώνει και απολαμβάνει τη γαστρονομική εμπειρία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τάσος Γεωργαντζής Αρχιτέκτονας / Managing Director, Urban Soul Project Θανάσης Γεωργίου / Graphic Designer, MATAROA
Ειρήνη Ρηγοπούλου / Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αναστάσιος Τέλλιος / Kαθηγητής Αρχιτεκτονικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ισμήνη Τορνιβούκα / Director of Operations, Tor Hotel Group

Β. Έξυπνα και καινοτόμα food concepts

Η τροφή, είτε ως αφηρημένη έννοια είτε ως απτή ουσία που είναι απαραίτητη για τη συντήρηση και ανάπτυξη κάθε έμβιου οργανισμού, είναι συνυφασμένη διαχρονικά με την ανθρώπινη ύπαρξη και πορεία. Συνδέεται άμεσα με πολιτισμικά στοιχεία, με την ταυτότητα, τη μνήμη, την ιστορία, την κοινωνική δομή. Σχετίζεται άρρηκτα με καίρια ζητήματα, προβλήματα ή προκλήσεις που απασχολούν τις οργανωμένες κοινωνίες, όπως είναι η επισιτιστική κρίση, η αλόγιστη εκμετάλλευση φυσικών πόρων για την παραγωγή και διανομή της τροφής, η απώλεια και σπατάλη τροφίμων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα. Περιέχει συμβολισμούς και μηνύματα, κινητοποιεί τις αισθήσεις, δημιουργεί συναισθήματα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αντώνης Βεζύρογλου / Ιδρυτής & Γενικός Διευθυντής, Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου Θωμάς Δούζης / Co-Founder & CEO, Ergon Foods
Ειρήνη Ρηγοπούλου / Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Πανεπιστημίου Αιγαίου Σίμος Σαλτιέλ / Creative Director & Photographer, Red Creative

Στους τρεις νικητές κάθε θεματικής ενότητας θα απονεμηθούν από την Πολιτιστική Εταιρεία βραβεία αξίας 1.500, 1.000 και 500 ευρώ έκαστο σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του ThessDW 2023. Επιπλέον, επιλεγμένες προτάσεις θα παρουσιαστούν στους χώρους φιλοξενίας της διοργάνωσης στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με τα τρία καλύτερα έργα και τους ισάριθμους νικητές σε κάθε θεματική ενότητα, θα ανακοινωθούν μέχρι τα μέσα Μαΐου.


Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως