Ο Σταύρος Καλαφάτης με μαθητές του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης-Λευκού Πύργου

Βράβευση από τον Υφ. κ. Καλαφάτη του 20ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης-Λ.Πύργου

Στις 20 Απριλίου 2022, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας–Θράκης κ. Στ. Καλαφάτης βράβευσε στο Υπουργείο Μακεδονίας– Θράκης  το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης-Λευκός Πύργος και τη Διευθύντρια Δρ Αναστασία Μπιτσάνη,  για τη συμμετοχή τους στο Έργο Erasmus,  με τίτλο «The EducAction Project: Ένα Ολοκληρωμένο Μοντέλο Εκπαίδευσης και Συμμετοχής των Πολιτών  (An Integrated Model of Education and Civic Participation)» και τη συμμετοχή  25 μαθητών /μαθητριών του τμήματος Β2 στη συγγραφή του Ευρωπαϊκού  Μανιφέστου Πολιτών (European Civic Manifesto) μαζί με μαθητές και μαθήτριες από το Βέλγιο, την Ιταλία και την Πορτογαλία και  Εταίρο από την Ελλάδα την N.G.O A.S.T.E.R.I. και την πρόεδρο Δρ Τάνυα  Κυριακίδου.

Στο Έργο συμμετείχαν επίσης οι εκπαιδευτικοί κ. Ζ. Κουνή και Α. Πλιάκα.

Το Project αυτό που διήρκεσε δύο χρόνια έφερε κοντά μαθητές και μαθήτριες από τις συμμετέχουσες χώρες και τους έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουν για το κοινό τους μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συν-διαμορφώσουν το Ευρωπαϊκό Μανιφέστο Πολιτών, προάγοντας ταυτόχρονα την υπευθυνότητά τους  για θέματα περιβάλλοντος και συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα και το ομαδικό πνεύμα.

Διαβάστε επίσης:

Εύοσμος: Μεγάλη ανησυχία των κατοίκων για τις συνεχείς συμπλοκές ανηλίκων, με αίτιο το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως