Site icon Cityportal.gr

Βραζιλία: Η 16χρονη πρίμα μπαλαρίνα χωρίς χέρια (βίντεο)

Όταν η μητέρα της Vitória Bueno την πήγε για πρώτη φορά στο μάθημα μπαλέτου, ανησυχούσε για την 5χρονη κόρη της κατά πόσο θα μπορέσει να “προσαρμοστεί” στο μάθημα χορού.
Γεννημένη χωρίς χέρια, το όνειρο της Bueno να γίνει μπαλαρίνα φαινόταν οδυνηρά μη ρεαλιστικό – ειδικά σε μια μικρή πόλη στην αγροτική Βραζιλία, όπου η αναπηρία της την έκανε κοινωνικά “περιέργη”.

Αλλά η Bueno, τώρα 16 ετών, επικεντρώθηκε στις πιρουέτες και άλλες τεχνικές προκλήσεις του μπαλέτου.

Η δύναμη του χορού

Ξεκίνησε το μπαλέτο με τη συμβουλή του φυσιοθεραπευτή της, που παρατήρησε ότι η νεαρή Bueno θα μπορούσε να  χορεύει λόγω της ευελιξίας του σώματός της..

Πλέον είναι τακτικό μέλος στην ακαδημία μπαλέτου στην πατρίδα της στην πολιτεία Minas Gerais και το ταλέντο της την έκανε “αστέρι” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πηγή έμπνευσης για πολλούς.

«Για μένα, τα χέρια, είναι απλώς μια λεπτομέρεια», δηλώνει η Bueno, «Ακολουθώ με τα μάτια μου, σαν να ήταν εκεί».

Βλέποντας την ολίσθηση της πάνω από την ξύλινη σκηνή, συγχρονισμένη με τους συναδέλφους της, είναι εύκολο να ξεχάσει κάποιος ότι χορεύει χωρίς χέρια.

Περισσότερο από την πραγματοποίηση ενός ονείρου, η δύναμη και η ευελιξία που αποκτήθηκαν μέσω του χορού έχουν αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για το νεαρό κορίτσι, το οποίο κάνει τα πάντα, από το βούρτσισμα των δοντιών της έως και την παραλαβή αντικειμένων από το ράφι του σούπερ μάρκετ με τα πόδια της.

«Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει με τα πόδια της, τα οποία δεν μπορώ να κάνω με τα χέρια μου», είπε ο πατέρας της, Jose Carlos Perreira.

Με περισσότερους από 150.000 ακολούθους στο Instagram, η Bueno χαίρεται που είναι πρότυπο για άλλους.

«Είμαστε κάτι παραπάνω από τις αναπηρίες μας, οπότε πρέπει να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας», τονίζει η μπαλαρίνα με ένα πλατύ χαμόγελο.

Πηγή:reuters

Exit mobile version