Οι αρχές έδωσαν εντολή για αναστολή της λειτουργίας εργαστηρίου που πραγματοποιεί τεστ για COVID-19 στην κεντρική Αγγλία λόγω ανησυχιών ότι έδινε εσφαλμένα αρνητικά αποτελέσματα μοριακών τεστ σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ασφάλειας των βρετανικών υγειονομικών αρχών UKSHA.

Το τμήμα Εξετάσεων και Ιχνηλάτησης (Test and Trace) της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) της Βρετανίας άρχισε έρευνα για εργαστήριο στο Γουλβερχάμπτον, έπειτα από αναφορές από ανθρώπους που είχαν λάβει αρνητικά αποτελέσματα μοριακών τεστ (PCR) αφότου είχαν διαγνωσθεί θετικοί από ράπιντ τεστ (LFD) που είχαν κάνει.

Η κυβερνητική σύσταση αναφέρει ότι τα μοριακά τεστ (PCR) έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια από τα ράπιντ (LFD) και οι άνθρωποι μπορούν να βγουν από την καραντίνα που τηρούν μόνοι τους αν ένα θετικό ράπιντ τεστ ακολουθηθεί από ένα αρνητικό μοριακό τεστ.

Η UKSHA διευκρίνισε ότι υπολογίζεται πως σε 43.000 ανθρώπους μπορεί να δόθηκαν εσφαλμένα αρνητικά αποτελέσματα μοριακού τεστ, κυρίως στην Νοτιοδυτική Αγγλία, οδηγώντας πιθανώς σε υποτίμηση του αριθμού των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανάμεσα στις 8 Σεπτεμβρίου και τις 12 Οκτωβρίου.

“Αναστείλαμε αμέσως τη διεξαγωγή τεστ σε αυτό το εργαστήριο καθώς συνεχίζουμε την έρευνα”, δήλωσε ο Γουίλ Γουέλφεαρ, ο Διευθυντής Περιστατικών Δημόσιας υγείας.

“Δεν υπάρχουν στοιχεία για ελαττωματικά τεστ LFD ή PCR και ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να έχει εμπιστοσύνη στην χρήση τους και στις άλλες εργαστηριακές υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα”, σημείωσε.

Η Immensa Health Clinic, η οποία διευθύνει το εργαστήριο, δήλωσε ότι “συνεργάζεται πλήρως” με την UKSHA στην έρευνα.

Η υπηρεσία αυτή σημείωσε ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό σε ένα εργαστήριο και ότι οι έλεγχοι που γινόντουσαν σε αυτό ανατέθηκαν σε άλλα εργαστήρια.

Η UKSHA πρόσθεσε ότι το εργαστήριο της Immensa αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος του εθνικού δικτύου, άρα η συνολική διαγνωστική ικανότητα δεν επηρεάστηκε και οι άνθρωποι με θετική διάγνωση σε ράπιντ τεστ θα πρέπει να συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν το θετικό αποτέλεσμα κάνοντας μοριακό τεστ.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως