Βρετανία-G7: Ιστορική συμφωνία για επιβολή παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15%

Οι Υπουργοί Οικονομικών των κορυφαίων οικονομιών της G7 κατέληξαν σε μια «ιστορική» συμφωνία για τη φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών, ανακοίνωσε ο Καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία-G7: Επιβολή ενός παγκόσμιου εταιρικού φόρου σε πολυεθνικές

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λονδίνο συμφώνησε να δεσμευτεί στην αρχή ενός ελάχιστου συντελεστή φορολογίας εταιρειών 15%.

Η κίνηση σημαίνει ότι δισεκατομμύρια δολάρια θα εισρεύσουν στα ταμεία κρατών για να εξοφλήσουν και τα χρέη που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid.

Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Amazon και η Google συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που επηρεάζονται.

“Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες”, αναφέρει μια ανακοίνωση των υπουργών που είδε το Reuters.

“Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών”, τονίζεται.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως