Site icon Cityportal.gr

Βρετανία: Συγκρατούμενες της παιδοκτόνου του μικρού Arthur προσπαθησαν να την δηλητηριάσουν

Η παιδοκτόνος Emma Tustin που βασάνισε μέχρι θανάτου τον θετό της γιο της ήρθε αντιμέτωπη με την “δικαιοσύνη της φυλακής”, καθώς συγκρατούμενές της προσπάθησαν να  δηλητηριάσουν τα γεύματά της με αλάτι, σε εκδίκηση για την κακοποίηση που έκανε στον εξάχρονο, προτού τον δολοφονήσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 32χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με τουλάχιστον 29 χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στην φυλακή  για τη δολοφονία του εξάχρονου Arthur Labinjo-Hughes στο σπίτι της στο Solihull, West Midlands.

Ο πατέρας του, Τhomas Hughes, καταδικάστηκε επίσης για 21 χρόνια φυλάκιση  για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επειδή ενθάρρυνε τη δολοφονία του παιδιού του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την πρόθεσή του, ήταν η αποστολή μηνύματος  στην Tustin ώρες πριν από τη θανατηφόρα επίθεση λέγοντάς της «απλώς τελείωσέ τον».

Καθώς αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για τον θάνατο του παιδιού, πρώην συγκρατούμενη στο κελί της Tustin ισχυρίστηκε ότι οι τρόφιμοι που στεγάζονταν με την Tustin στη φυλακή Eastwood Park Prison, έβαζαν τα γεύματά της  αλάτι ως εκδίκηση για τη φρικτή κακοποίηση που προκάλεσε στον Arthur.

Η πρώην σύγκρατούμενή της στο ίδιο κελί, Elaine Pritchard, είπε στη Sunday Mirror: «Μερικά από τα πράγματα που κάναμε ήταν σκληρά – αλλά αυτά που έκανε η ίδια στον Arthur ήταν πιο σκληρά, οπότε το άξιζε».

Η Elaine πέρασε έξι εβδομάδες  με την Tustin αναφέροντας ότι η παιδοκτόνος δεν μίλησε ποτέ για τον Arthur ενώ αντίθετα ισχυρίστηκε ότι ήταν στη φυλακή επειδή ο Hughes είχε «παραμελήσει» τον γιο του.

Τί έδειξαν οι αναλύσεις αίματος του Arthur

Στη δίκη που ακολούθησε, ο μικρός Arthur βρέθηκε ότι είχε ισοδύναμο έξι κουταλιών του γλυκού αλάτι στο αίμα του. Η ανάλυση του αίματος του Arthur κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο κατέγραψε επίπεδα νατρίου μεταξύ 180 και 187,2 millimoles ανά λίτρο (mmol/L) – ένα φυσιολογικό εύρος νατρίου είναι περίπου 140 mmol/L.

Ο σύμβουλος νεφρών για παιδιά, Δρ Μάλκολμ Κούλθαρντ, είπε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δόθηκε «μεγάλη δόση» αλατιού στο αγόρι, γεγονός που οδήγησε στην δηλητηρίαση του οργανισμού του. Υπολόγιστηκε ότι ο Arthur πρέπει να είχε καταναλώσει το λιγότερο 34 γραμμάρια αλατιού  για να καταγράψει μέτρηση πάνω από 180 mmol/L.

Στη δίκη ειπώθηκε ότι οι αναλύσεις αυτές έδειχναν την κατάποση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού λίγες  ώρες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή:dailymail.co.uk

Exit mobile version