Βρετανικό Μουσείο: Έκθεση με τον Θησαυρό του Παναγιουρίστε

"Πολυτέλεια και Εξουσία: από την Περσία στην Ελλάδα"

Έκθεση με τίτλο “Πολυτέλεια και Εξουσία: από την Περσία στην Ελλάδα” που παρουσιάζει τον Θησαυρό του Παναγιουρίστε, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαΐου στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα, ο υπουργός Πολιτισμού Νάιντεν Τόντοροφ και ο πρέσβης της Βουλγαρίας στο Λονδίνο Μαρίν Ράικοφ.

Η εντυπωσιακή αυτή έκθεση σκιαγραφεί τους δεσμούς μεταξύ του πλούτου και της πολιτικής εξουσίας στην αρχαιότητα. “Βασιζόμενη σε εντυπωσιακά αντικείμενα από το Αφγανιστάν έως την Ελλάδα, “η έκθεση προχωρά πέρα από την ελληνική αρχαιότητα για να εξερευνήσει μια πιο περίπλοκη ιστορία για την πολυτέλεια ως πολιτικό εργαλείο στη Μέση Ανατολή και τη νοτιοανατολική Ευρώπη από το 550–30 π.Χ.”, αναφέρει το Μουσείο, προσθέτοντας επίσης ότι η έκθεση “συγκεντρώνει περίτεχνα αντικείμενα, φιλοτεχνημένα από χρυσό, ασήμι και γυαλί, συμπεριλαμβανομένου και του εκπληκτικού Θησαυρού του Παναγιουρίστε από τη Βουλγαρία”.

Η Ιλιάνα Γιότοβα ευχαρίστησε τον διευθυντή του μουσείου Χάρτουιγκ Φίσερ για την εκδήλωση και δήλωσε ότι ο θησαυρός αυτό συνιστά μια πρόσκληση της Βουλγαρίας. “Η έκθεση είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι η ιστορία δεν γράφεται από τις μάχες αλλά από τον πολιτισμό”, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας.

Η έκθεση “Πολυτέλεια και Εξουσία: από την Περσία στην Ελλάδα” θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 13 Αυγούστου 2023.


Life Σάββατο 6 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως