{ Τελευταία νέα }

Χαφτάρ: Άκυρα τα μνημόνια Σάρατζ - Ερντογάν


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Χαφτάρ: Άκυρα τα μνημόνια Σάρατζ - ΕρντογάνTα μνημόνια Σάρατζ - Τουρκίας είναι άκυρα, επειδή αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και για τις επιδιώξεις του στη διάσκεψη του Βερολίνου, ενημέρωσε ο Αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού LNA,  στρατάρχης Χαφτάρ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο συναντήθηκαν στο γραφείο του στη Βουλή.
 
Ο στρατάρχης Χαφτάρ αναφέρθηκε στον αντιπαραγωγικό ρόλο των έξωθεν παρεμβάσεων στη χώρα του, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ενώ εκτίμησε ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει για το μέλλον του μέσω μιας πανεθνικής συνέλευσης, χωρίς αποκλεισμούς.
Κατήγγειλε τον αρνητικό παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας και δήλωσε ότι τα μνημόνια Σάρατζ - Τουρκίας είναι άκυρα, επειδή αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο αλλά και επειδή έχουν υπογραφεί από κυβέρνηση που δεν έχει την προς τούτο νομιμοποίηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην λιβυκή κρίση και παρότρυνε τον στρατάρχη Χαφτάρ να τηρήσει εποικοδομητική στάση στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Υπογράμμισε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι το αναγκαίο πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της ασφάλειας και την απομάκρυνση των μισθοφόρων, πράγμα που θα επιτρέψει την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας επίλυσης.
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ