Χαλκιδική: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό από την επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου

Χαλκιδική: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό από την επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου

Την έντονη διαμαρτυρία του αποφάσισε να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο Nέας Προποντίδα με την 317/2020 απόφασή του προς κάθε αρμόδιο φορέα για την ακύρωση της απόφασης μη ένταξης της Χαλκιδικής στην επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου ζητώντας ταυτόχρονα τη λήψη νέας απόφαση ένταξης του Νομού μας στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020- 2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Επιπλέον, αποφάσισε τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για τη διεκδίκηση της επέκτασης των υποδομών φυσικού αερίου.

“Στο πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η Χαλκιδική δεν εντάσσεται, παρά τη δέσμευση της ΡΑΕ να ανοίξει πρόσκληση για τον Νομό Χαλκιδικής, προκειμένου να βρεθούν εταιρείες για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Μια τέτοια απόφαση είναι κατάφωρα άδικη, καθώς η επιλογή άλλου είδους καύσιμης ύλης συνεπάγεται επιβαρυμένο κόστος και δυσκολότερη προμήθεια.

Όλοι γνωρίζουμε πως το φυσικό αέριο προσφέρει ποιοτικότερη και ασφαλέστερη θέρμανση, οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης αλλά και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον της περιοχής. Εξάλλου, η Χαλκιδική είναι όμορος νομός με τη Θεσσαλονίκη και είναι μικρές οι χιλιομετρικές αποστάσεις που καλούνται να καλυφθούν, προκειμένου να φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή” ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του για το θέμα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως