{ Τελευταία νέα }

Χαλκιδική: Χελώνα καρέτα καρέτα στη Νέα Σκιώνη


Κατηγορίες: Χαλκιδική

Χαλκιδική: Χελώνα καρέτα καρέτα στη Νέα ΣκιώνηΠριν από χρόνια υπήρξε η ενημέρωση για αναπαραγωγή της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα (Caretta caretta) στη Χαλκιδική.

Η «Δράση Για Την Άγρια Ζωή» ενημερώνει για την ύπαρξη μωρού χελώνας καρέτα καρέτα στη Νέα Σκιώνη το οποίο οδηγήθηκε με ασφάλεια στη θάλασσα:
Πριν από χρόνια είχαμε ενημερωθεί για την αναπαραγωγή της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα (Caretta caretta) στη Χαλκιδική. Σπεύσαμε επί τόμου και όντως υπήρχε φωλιά, κάτι που μας ενθουσίασε.
Σήμερα πάλι πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη ενός μωρού που μόλις είχε βγει από το αυγό του.
Δώσαμε οδηγίες για το πως το ζώο θα φτάσει με ασφάλεια μέχρι τη θάλασσα και έπειτα από λίγη ώρα η χελωνίτσα χάθηκε μέσα στα νερά του Αιγαίου.

Και σήμερα όπως και τότε ενημερώσαμε άμεσα τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece για το θαυμάσιο γεγονός που μας δείχνει ότι η φύση αντιστέκεται ακόμα και στις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

Ευχαριστούμε την κ. Παπαμιχαήλ Θάλεια που μας ειδοποίησε, για τη φωτογραφία που μας έστειλε και τη διάθεση της να βοηθήσει το χελωνάκι. Δράστε μαζί μας και εσείς!


 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ