{ Τελευταία νέα }

Χαλκιδική: Υποβρύχιος καθαρισμός έγινε στην Παραλία Λαγόμανδρας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «zeroplastic diving centers»


Κατηγορίες: Χαλκιδική

Χαλκιδική: Υποβρύχιος καθαρισμός έγινε στην Παραλία ΛαγόμανδραςΟ υποβρύχιος καθαρισμός με σκοπό την απομάκρυνση των απορριμμάτων της περιοχής, έγινε από 7 δύτες, οι οποίοι έβγαλαν ποσότητες μικρών σε μέγεθος πλαστικών

Time for the environment! Στο πλαίσιο του προγράμματος «zeroplastic diving centers» που χρηματοδοτείται από την @Ocean Care, πραγματοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός στην Παραλία Λαγόμανδρας το Σάββατο 29 Αυγούστου, από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 από το Ocean Diving Center.

Oι 7 δύτες ανέσυραν πλαστικά, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, σακούλες κι άλλα πλαστικά μιας χρήσης.

Κατά τη δράση υποβρύχιου καθαρισμού έγινε παράλληλα ενημέρωση για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα, τους οργανισμούς του, αλλά και την ανθρώπινη υγεία, καθώς και για τους τρόπους μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων στην καθημερινότητά μας και τις αλλαγές που θα φέρει η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

Οι παρευρισκόμενοι επίσης γνώρισαν τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Μακεδονία για το περιβάλλον από την Πολιτική Συνοχής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε  από την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, με φορέα υποδοχής το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, και το Ocean Diving Center.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περιορισμένος και η ενημέρωση του κοινού πραγματοποιηθηκε τηρώντας όλους τους κανόνες και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην περιοχή με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας.

«Ο υποβρύχιος καθαρισμός με σκοπό την απομάκρυνση των απορριμμάτων της περιοχής, έγινε από 7 δύτες, οι οποίοι έβγαλαν ποσότητες μικρών σε μέγεθος πλαστικών, τα οποία όμως βρίσκονταν πολύ καιρό στη θάλασσα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αναστασία Χαρίτου από την iSea (η οποία παραχώρησε και τις φωτογραφίες).


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ