Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Ξανθόπουλος: «Κόλαφος η προειδοποίηση της ΕΕ για την προστασία μαρτύρων και τις διώξεις δημοσιογράφων»

«Κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, «την προειδοποίηση της αρμόδιας επιτρόπου, για το πλαίσιο της προστασίας μαρτύρων και τις διώξεις δημοσιογράφων».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρει: «Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκαλείται και εκτίθεται διεθνώς τόσο για την μη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας που παρέχει ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη προστασία στους μάρτυρες υποθέσεων διαφθοράς όσο και για τις διώξεις δημοσιογράφων που συνέβαλαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis».

Ακολούθως εξηγεί: «Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, κ. Γιούροβα, μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιου Κούλογλου, ξεκαθαρίζει ότι η επίμαχη οδηγία πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη μέλη, σημειώνοντας ότι έχει στείλει από 28 Ιανουαρίου 2022 προειδοποιητική επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση καθώς παρήλθε στις 17 Δεκεμβρίου 2021, η προθεσμία για την ενσωμάτωσή της στο εθνικό δίκαιο. Επισημαίνει επίσης με νόημα ότι οι ερευνητές δημοσιογράφοι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς και του εξτρεμισμού, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση των διώξεων που ασκήθηκαν κατά ερευνητών δημοσιογράφων στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την πολιτική της υπονομεύει το νομικό πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς. εργαλειοποιεί προκλητικά τους θεσμούς, πλήττει την ελευθερία του τύπου και απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αποδεικνύεται μια κυβέρνηση άκρως επικίνδυνη για το κράτος δικαίου».

Διαβάστε επίσης:

Novartis: Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ε. Τουλουπάκη

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως