{ Τελευταία νέα }

Χαρδαλιάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίαςΣύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά ακόμη και το γενικό lockdown συζητιέται

Κορονοϊός: Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας ως έκτακτο μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού κορωνοϊού άφησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
 
 Κι αυτό γιατί αρκετοί πολίτες εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και συνεχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο ή να φεύγουν για τα χωριά και τα εξοχικά τους.
 
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει πως ακόμη και το γενικό lockdown βρίσκεται στο τραπέζι. Μάλιστα αποκαλύπτει πως ήδη στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε συσκέψεις προετοιμασίας σχεδίων που εμπλέκουν επικουρικά τον στρατό. 
 
Τις τελικές αποφάσεις θα καθορίσει η συμπεριφορά των πολιτών καθώς βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της εξάπλωσης της νόσου με αύξηση των κρουσμάτων και νεκρά άτομα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. 
 
Πέτσας: «Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε».
Μιλώντας στο Open είπε πως «Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε».
«Αυτό που κατακτήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, δεν πρέπει να το χάσουμε τώρα. Δυστυχώς, είδαμε χθες ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές...Βιώνουμε μία κατάσταση έκτακτη και κάνουμε ξανά έκκληση σε όλους: Εφόσον επέλεξαν να φύγουν από την Αθήνα ή από τα αστικά κέντρα και να πάνε στα χωριά τους, να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, δεν πρέπει να διασπείρουν τον ιό ακόμη και σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν κρούσματα. Θα είναι κάτι καταστροφικό». Προειδοποίησε πως «δεν πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Και αυτό επαφίεται σε εμάς. Στην ατομική μας ευθύνη και στη συλλογική μας ωριμότητα».
 
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ