{ Τελευταία νέα }

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα για τους ναούς και τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου


Κατηγορίες: Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα για τους ναούς και τη λειτουργία του ΔεκαπενταύγουστουΧαρδαλιάς: Τα μέτρα για τους ναούς και τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου

Ο κ. Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωσή του για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενημέρωσε μεταξύ άλλων ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.
 
Απηύθυνε έκκληση, ειδικά στους πιστούς για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, να τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στους ναούς.
 
Συγκεκριμένα:
 
 ►   Ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 
       1,5 μέτρων εντός των ναών.
  ►  Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.
 
''Επιπροσθέτως θα ήθελα να επισημάνω και να σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αύριο είναι μια από τις σημαντικότερες μέρες για την εκκλησία μας. Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται από όλους εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε κάθε άκρη της χώρας. Φέτος και αυτή η μέρα θα είναι διαφορετική. Θα τη γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες. Τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί, όπως ακριβώς τόνισε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωσή του. Γιορτάσαμε σε ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες πλήρους lockdown, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και δείξαμε μεγάλη αυτοπειθαρχία με τεράστια συμβολή της ηγεσίας της εκκλησίας. Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και τώρα. Τηρώντας πλήρως τους κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί για τους ναούς μας. Τηρώντας τον αριθμό, τις αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες προστασίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας προστασίας συστήνεται για κάθε χώρο που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρο εντός των ναών, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων για ναούς 500 τ.μ. και άνω είναι τα 100 άτομα'' ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. 
 
 
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ