Site icon Cityportal.gr

«Ξέρεις από Κρέπα»; Εδώ, πάντως, ξέρουν!

τραπέζι πιάτα για brunch

Φύγαμε από το «Ξέρεις από κρέπα» με ένα χορταστικό pancake σοκολάτας με toppings της αρεσκείας μας στο χέρι. Ο όμορφος πεζόδρομος της Αγνώστου Στρατιώτη 4, μεταξύ Ολύμπου και Φιλίππου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βράδυ, ακριβώς μπροστά από τη ρωμαϊκή αγορά, ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάνεις ό,τι πάρει από το κατάστημα. Από κρέπες και burgers, που είναι και οι σπεσιαλιτέ τους, μέχρι pancakes, βάφλες, club sandwich και δροσερά cocktails, που εγγυώνται και μια μοναδική βραδινή έξοδο.

Το «Ξέρεις από Κρέπα» άνοιξε τον Οκτώβριο του 2015 σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης και σου παρέχει ό,τι χρειάζεσαι, σε γεύματα, καφέδες, ροφήματα και ποτά, όλη την ημέρα. Με θέα την αρχαία ρωμαϊκή αγορά, μπαίνεις σε έναν χώρο μικρό, πολύχρωμο, που μυρίζει πραλίνες και άλλα υλικά και τρως καλά, προσεγμένα, με εκλεκτά υλικά και φαντασία.

Οι κρέπες είναι το φόρτε του καταστήματος, θα βρεις όμως και κρύα σάντουιτς, pancakes, τοστ, σαλάτες, burgers, hot dogs και φυσικά καφεδες και cocktails, από Margarita μέχρι Cosmopolitan.

Kρέπες και burgers

Με μίγμα κρέπας πάντα χειροποίητο και πάνω από 23 πραλίνες διαθέσιμες, είναι σίγουρο ότι στο «Ξέρεις από Κρέπα» οι επιλογές σου είναι δεκάδες.

Στις γλυκιές κρέπες ξεχωρίζει η “Σαλονικια”, με λευκή σοκολάτα, τσουρέκι, μαρμελάδα κάστανο και σιρόπι σοκολάτας.

 

Στις top γλυκιές, πάλι, η κρέπα “της Τόνιας”, της ιδιοκτήτριας του «Ξέρεις από Κρέπα», με πραλίνα λεμόνι, κεράσι, μπισκότο, ινδοκάρυδο κι αμύγδαλο.

Στις αλμυρές, πάλι, θα βρεις κρέπα με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, πατάτες, κρεμμύδι και τυροκαφτερη, ότι υλικό θέλεις, για να φτιάξεις τον τέλειο γύρο της αρεσκείας σου επάνω σε φρέσκο, χειροποίητο φύλλο κρέπας.

Στις top κρέπες και η “Γιαννιώτικη”, κλασσική κι αγαπημένη παράδοση των Ιωαννίνων, με κασέρι, κοτομπουκιά, μπέικον, πατάτες, κεφαλοτύρι και Ουγγαρέζα, ιδιαίτερα αγαπητή στο φοιτητόκοσμο της Θεσσαλονίκης.

Στις νόστιμες προτάσεις που θα βρεις στο υπόλοιπο μενού, το ομώνυμο τετραπλό big club «Ξέρεις από Κρέπα», με μαρούλι, μαγιονέζα, Φιλαδέλφεια, ψημένο μπέικον, κασέρι, ζαμπόν και καπνιστή μπριζόλα. Στις σπεσιαλιτέ, το XXL Burger με διπλό ψωμάκι, διπλό μπιφτέκι κασέρι, μαρούλι, κέτσαπ, μουστάρδα, τομάτα, αγγουρομαζιονέζα και pickle sauce, που απογειώνει τις αισθήσεις.

Και πάμε στα pancakes… 

Δοκιμάσε το Red Velvet Hot pancake, με τρία τεμάχια αφράτης ζύμης, μερέντα, ferrero, λευκή σοκολάτα, φράουλα, μπισκότο oreo και πουράκια caprice. Δοκίμασε, επίσης, τα αλμυρά pancakes Chicago, BBQ και μεσογειακό ή εναλλακτικά, bubble waffles.

Στις vegan προτάσεις, που επίσης υπάρχουν στο μενού, το pancake Guacamole με μπιφτέκι λαχανικών, μανιτάρια, πιπεριές Φλωρίνης, αβοκάντο και σάλτσα guacamole.

Μπορείς, επίσης, να αυτοσχεδιάσεις, με υλικά της αρεσκείας σου. Για το pancakes που δοκιμάσαμε, με βάση σοκολατένια, επιλέξαμε bitter σοκολάτα, μερέντα, oreo, φουντούκι και σιρόπι σοκολάτας. Το αποτέλεσμα νόστιμο και συμπαγές, η γεύση μας απογείωσε!

Μήπως να δοκιμάσεις τους συνδυασμούς του «Ξέρεις από Κρέπα»; Είτε περάσεις για take away, είτε απολαύσεις το γεύμα σου ή το cocktail σου δίπλα στα αρχαία, είτε παραγγείλεις delivery, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, οι γεύσεις θα σε εντυπωσιάσουν!

Tip: Δες αναλυτικά όλο το μενού του «Ξέρεις από Κρέπα» σε όλες τις σελίδες ηλεκτρονικής παραγγελίας γευμάτων, όπως Wolt, e-food, Box, κ.α.

 

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 4, Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23155 10448
Facebook
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, όλο το 24ωρο

 

Διαβάστε επίσης: «Time Break»: Έχεις λίγο χρόνο; Κάνε ένα διάλειμμα για καφέ και μπουγάτσα

Exit mobile version