Χορευτικό δρώμενο EΡΩΣ 1 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Χορευτικό δρώμενο EΡΩΣ 1 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το χορευτικό δρώμενο “EΡΩΣ 1” της Ροδούλας Γουλιαμπέρη, χορογράφου και χορεύτριας, σε συνεργασία με τις εικαστικές περφόρμανς των καλλιτεχνών Ιουλία Γεωργίου και Χριστίνα Παπακυριάκου και με τη συμμετοχή της μουσικής δημιουργίας του Αναστάσιου Κοκκινίδη.
Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 20.00, στην αίθουσα Αλλατίνη-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΕΡΩΣ 1»
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ │20.00
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ-DASSAULT  │ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έρως 1
…Το σώμα σου μια διάφανη λίμνη, στο βυθό της φαίνεται η λευκή βουλιαγμένη πολιτεία. Το σώμα σου ένα τεράστιο ακάθεκτο χταπόδι μες στη γυάλα του φεγγαριού με ματωμένα πλοκάμια…
Το σώμα, ο χορός, σμίγουν γαλήνια με τη μουσική, με φωνές, με σκιές, με φώτα φτιαγμένα από έγχρωμο μελάνι και προβάλλονται ζωντανά στη σκηνή.
Αυτή η δημιουργία, ελεύθερα εμπνευσμένη από τα ποιήματα Ερωτικά του Γιάννη Ρίτσου και Poème à la mystérieuse του Robert Desnos, αναφέρεται στον έρωτα, το σώμα, την παρουσία ή απουσία του αγαπημένου ατόμου.

Λίγα λόγια για τη Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Ερμηνεία, Χορογραφία
Η Ροδούλα Γκουλιαμπέρη είναι χορεύτρια – περφόρμερ. Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ. Σπούδασε στην αγγλική ακαδημία χορού Modern Theatre Dance Branch Μεταπτυχιακό πάνω στη σωματοψυχοπαιδαγωγική μέθοδος Danis Bois (Universidad Moderna de Lisboa curso universitario livere de especializacuo em somato-psichopedagogia)
Υπήρξε μέλος των ομάδων χορού : “Ιλάιρα” της Α. Χριστοδούλου, “Δρώσα μάζα” της Α. Προγκίδη, “Vis motrix” του Κ. Γεράρδου, καθώς και του εργαστηρίου έρευνας “Αlma kalma” του Ι.Μήτρου. Από το 2000 μελετά και ασχολείται με τη μέθοδο “Daniel Bois” εφαρμόζοντάς την σε ομάδες χορού, ενώ παραδίδει σεμινάρια σε εργαστήρια έρευνας και σχολές χορού. Το 2008 δημιούργησε την ομάδα “Fascia” για την οποία χορεύει και χορογραφεί.
Δίδαξε στην επαγγελματική σχολή ΔΗ.ΚΕ “ΙΡΙΣ” Θεσσαλονίκης καθώς και στο Α.Π.Θ αισθητήρια κίνηση και την εφαρμογή της στο σύγχρονο χορό.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ανεξάρτητους καλιτέχνες: “Μιτος”, “Αnemycinema”, “Ch papakyriakou”,”Δ. Σωτηρίου”, “Γ. Τσελέπη” ως performer παίρνοντας μέρος σε φεστιβάλ χορού στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία:
Φίλοι Νέας Παραλίας: Πρόδρομος Νικηφορίδης 2310228320 – 6972057734

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως