Χουλουσί Ακάρ από τα Κατεχόμενα: Εθνικό μας ζήτημα η Κύπρος - Η ελληνική κυβέρνηση να μάθει από το παρελθόν

Χουλουσί Ακάρ από τα Κατεχόμενα: Εθνικό μας ζήτημα η Κύπρος - Η ελληνική κυβέρνηση να μάθει από το παρελθόν

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε τις τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην Κύπρο και την Αμμόχωστο και – απευθυνόμενος στους τούρκους στρατηγούς – τόνισε ότι «η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Όλοι πρέπει να το ξέρουν και να μην κάνουν λάθη».
 
Στη συνέχεια πρόσθεσε «όσο εμείς μιλάμε για ειρήνη το θεωρούν αδυναμία, όταν λέμε πως θα δεν επιτρέψουμε τετελεσμένα το θεωρούν απειλή. Γι αυτό οι γείτονες μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα πράγματα αντικειμενικά. Μέχρι σήμερα ασκήσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας ως εγγυήτρια δύναμη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και για να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι».
«Η άποψη μας, και η κεντρική άποψη μας για το θέμα ( σ.σ. Κύπρου) είναι όπως και πριν 45 χρόνια. Η νέα Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι αντικειμενική να πάρει μαθήματα από το παρελθόν και να προσπαθήσουν να μην φέρουν τα γεγονότα στην μη επίλυση αλλά να προχωράμε επιλύοντας θέματα».
 
Πηγή Φωτό Anadolou agency

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως