Χρήστος Γιαννούλης: «Προτεραιότητα η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»

Χρήστος Γιαννούλης: «Προτεραιότητα η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»

Το ζήτημα της δημιουργίας δομών πρωτοβάθμιας υγείας με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, συζήτησε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης με τον διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Αναστάσιο Σπανό, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα γραφεία διοίκησης και τους άλλους χώρους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.
 
Ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ζήτησε από τον Χρήστο Γιαννούλη να εργαστεί στην κατεύθυνση της  δημιουργίας τοπικών μονάδων υγείας (ΤΟΜΥ) 24ωρης λειτουργίας, στο πρότυπο της μονάδας του Ευόσμου και αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που θα μπορούσαν να λάβουν τα νοσοκομεία από την Περιφέρεια για να ενισχυθούν περισσότερο. 
Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΑΧΕΠΑ, Βασιλική Κοκκινίδου, επισήμανε την απουσία αποτελεσματικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών σε επίπεδο περιφέρειας, γεγονός  που επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και των άλλων νοσοκομείων της πόλης, καθώς  καλούνται να καλύψουν το κενό και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά για ηλικιωμένα άτομα χωρίς οικογένεια, για εξαρτημένους ή άπορους συνανθρώπους μας, σε βάρος των άλλων ασθενών. 
 
«Η Περιφέρεια  πρέπει και μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στα  ζητήματα χρηματοδότησης και ενίσχυσης της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως συνέβη στην Αθήνα με την εκεί περιφερειακή διοίκηση. Είναι κατά βάση ζήτημα πολιτικής βούλησης και οπτικής. Αν σε ενδιαφέρει δηλαδή η παροχή υπηρεσιών υγείας σε δημόσιες δομές και θεωρείς ότι πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτές» τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης.
 
Δεσμεύτηκε μάλιστα για την οικονομική ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων της πόλης μέσω του  ΕΣΠΑ 2021-2027. «Το επόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προκρίνει τη χρηματοδότηση δομών  που ενισχύουν την  κοινωνική συνοχή των πόλεων. Τα νοσοκομεία της πόλης θα είναι στις  προτεραιότητες μας με προγράμματα χρηματοδότησης που θα εξασφαλίσουν τον κοινωνικό τους ρόλο και την απρόσκοπτη λειτουργία τους».
 
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς.
 
 
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως