Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης  (Θεσσαλονίκη, Χριστούγεννα 2016)

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη, Χριστούγεννα 2016)

Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα του 2016 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 26ης τακτικής του συνεδρίασης, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.
Το πρόγραμμα «Xριστούγεννα μαζί» περιλαμβάνει περίπου 180 δράσεις με μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, φεστιβάλ δρόμου, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, εγκαταστάσεις διαδραστικού χαρακτήρα, κυνήγι θησαυρού, show πυροτεχνημάτων και ακροβατικών και θα διαρκέσει από τις 10 Δεκεμβρίου 2016 έως και την 1η Ιανουαρίου 2017.

22 μέρες, 130 εκδηλώσεις, 300 καλλιτέχνες/δημιουργοί, Θέατρο, μουσική, εικαστικά, χορός, δραστηριότητες για παιδιά…το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης σε 3 σκηνές, και πολλά αναπάντεχα δρώμενα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στην πόλη θα λειτουργούν τρεις κεντρικές σκηνές που θα φιλοξενούν καθημερινά μουσικά γεγονότα:
• Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 10/12 έως την 01/01/2017
• Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, από τις 18/12 έως την 01/01/2017
• Πλατεία Τσιρογιάννη, από τις 23/12 έως τις 30/12/2017

Με τη φωταγώγηση του εορταστικού διακόσμου στην πλατεία Αριστοτέλους, από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, εγκαινιάζεται το Σάββατο 10/12 στις 20.00 το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Χριστούγεννα μαζί».
Μην χάσετε την πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Στις 20:00 θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ αφού ανάψουν τα φώτα, η πλατεία Αριστοτέλους θα χορέψει σε ρυθμούς swing με τους Jingle Jitterbugs skg

Παράλληλα, εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε πολλά ακόμη σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων η Αγορά Μοδιάνο, ο Πεζόδρομος της Ικτίνου, η περιοχή της ΧΑΝΘ, η Ροτόντα, τα Λαδάδικα, ο Πεζόδρομος της Δημητρίου Γούναρη, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Καθολική Εκκλησία, η Στοά Αγίου Μηνά και η αίθουσα δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Την παραμονή των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι με επίκεντρο την Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα δρώμενο με μουσική, θέατρο και χορό, με στη συμμετοχή ακροβατών, ηθοποιών και djs.
Για την υλοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων συνεργάζονται με το Δήμο Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, οι φορείς: Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Αστυνομία, Βυζαντινό Μουσείο, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Παιδικά εργαστήρια Santa run και Ποντιακά Σωματεία.
Στο πρόγραμμα θα πάρουν μέρος περί τους 300 καλλιτέχνες, 100 εθελοντές, 60 φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Συμφωνικές Ορχήστρες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και χορωδίες. Οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο άξονας της πλατείας Αριστοτέλους, από την Τσιμισκή έως την Εγνατία, θα διακοσμηθεί με χριστουγεννιάτικο φωτισμό και θα φιλοξενεί διαδραστικά παιχνίδια, ενώ στο τμήμα της πλατείας πάνω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου θα λειτουργήσουν καρουζέλ, τρενάκι και συγκρουόμενα και χριστουγεννιάτικο παζάρι.

Διαβάστε το πρόγραμμα όλων των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου θεσσαλονίκης ΕΔΩ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως