{ Τελευταία νέα }

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί εις τας ...Ευρώπας...ναι ...στο Λονδίνο στολίζουν και Αγγελάκια! (Φωτό)


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί εις τας ...Ευρώπας...ναι ...στο Λονδίνο στολίζουν και Αγγελάκια! (Φωτό)Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί εις τας ...Ευρώπας το 2019

Χρόνια με τα χρόνια οι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί των Ευρωπαϊκών πόλεων αλλάζουν και εξελίσσονται, πράγμα θεμιτό και απολύτως φυσιολογικό. 

Είναι όμως φυσιολογικό να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, παραλείποντας το  νόημα της ίδιας της  γέννησης του Χριστού;

Αυτό στην ουσία δεν γιορτάζουν οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο  στις 25 Δεκέμβρη;

Τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον το θρησκευτικό νόημα των γιορτών, χάνεται και αναλώνεται σε έναν στολισμό καθαρά γιορτινό πολλές φορές και άσχετο με το θρησκευτικό πνεύμα που θα έπρεπε να εκφράζει,  κάτω ίσως από το πέπλο του εντυπωσιακού, φαντασμαγορικού  στολισμού για την υποδοχή της εκάστοτε νέας χρονιάς...

Εύλογα το θρησκευτικό πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων πρέπει τουλάχιστον να συνυπάρχει και να αναδεικνύεται από την εορταστική διακόσμηση της πρωτοχρονιάς και της υποδοχής του Νέου χρόνου.

Στο Παρίσι το θρησκευτικό στοιχείο στον στολισμό...δύσκολα το βρίσκεις...Το εντυπωσιακό θέμα του στολισμού σε γνωστό πολυκατάστημα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη Γαλλική πρωτεύουσα ήταν οι ...μέλισσες ενώ στη Champs-Elysees, ο στολισμός της λεωφόρου με κόκκινα φώτα, είχε και φέτος όπως και πέρυσι την τιμητική του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#christmastree #christmasdecorations #colourfullife #parisianstyle #gallerieslafayette #inlovewithparis #parisinparis

A post shared by Joanna Paris (@paris.joanna) on

Στο Λονδίνο πάντως...δεν λείπουν οι εντυπωσιακοί Άγγελοι...που κλέβουν την παράσταση, ακόμα και από τον πιο ''ανοιχτό'' διάκοσμο της Carnaby street με θέμα τον Ωκεανό (βλ. φωτό).

 

 

Ο ''ισορροπημένος''  διάκοσμος  ίσως είναι η καλύτερη λύση.

Η Θεσσαλονίκη ποιο ρεύμα ακολουθεί; 

 

Χ.Α

Ακολουθούv φωτό από Λονδίνο, Παρίσι, Θεσσαλονίκη.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ