{ Τελευταία νέα }

Χρυσή Αυγή: Στα κελιά των φυλακών απόψε τα 37 μέλη της συμμορίας

Εκτός φυλακής ο ευρωβουλευτής Λαγός και ο άφαντος Παππάς


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Χρυσή Αυγή: Στα κελιά των φυλακών απόψε  τα 37 μέλη της συμμορίαςΟι 37 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου απευθείας στις φυλακές.

Η τελευταία πράξη μιας σειράς δικαστικών διαδικασιών που ξεκίνησαν πριν από επτά χρόνια, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, παίχτηκε σήμερα για όσους από τους 39 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

Οι 39 που χθες άκουσαν «όχι» από το δικαστήριο στο αίτημά τους να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης θα περάσουν απόψε Παρασκευή 23 Οκτωβρίου την πρώτη τους νύχτα στα σωφρονιστικά καταστήματα που παραπέμπει τον καθένα τους ο εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών.

Τα λεγόμενα «φυλακιστήρια εντάλματα» είναι πλέον έτοιμα για όσους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στο δικαστήριο και συνελήφθησαν εκεί, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται, από χθες το μεσημέρι και μετά, στα χέρια των Αρχών. Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν  απευθείας  στις φυλακές.

Χρυσή Αυγή: Οι δύο που δεν θα οδηγηθούν φυλακή

Η εντολή του δικαστηρίου για «άμεση έκτιση» προς το παρόν δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό της, καθώς για δύο ονόματα καταδικασθέντων σε καθείρξεις το «άμεσο» που διέταξε το δικαστήριο δεν φαίνεται να έχει εφαρμογή.
Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, για τον οποίο απαιτείται να δρομολογηθεί μια νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, που «επέλεξε» να μην εμφανιστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν θα είναι σε αυτούς που σήμερα θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι (αλφαβητικά) είναι οι:
    Άγγος Ιωάννης|
    Αγριογιάννης Δημήτριος
    Αναδιώτης Αναστάσιος
    Αποστόλου Νικόλαος
    Γερμενής Γεώργιος
    Γρέγος Αντώνιος
    Ευγενικός Μάρκος
    Ζησιμόπουλος Πολύβιος
    Ηλιόπουλος Παναγιώτης
    Καζαντζόγλου Ιωάννης
    Καλαρίτης Ελπιδοφόρος
    Κασιδιάρης Ηλίας
    Κομιάνος Ιωάννης
    Κορκοβίλης Κωνσταντίνος
    Κούζηλος Νικόλαος
    Λαγός Ιωάννης
    Λιακόπουλος Διονύσιος
    Ματθαιόπουλος Αρτέμιος
    Μιχάλαρος Αναστάσιος
    Μιχαλολιάκος Νικόλαος
    Μίχος Νικόλαος
    Μπαρέκας Θωμάς
    Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος
    Παναγιώταρος Ηλίας
    Πανταζής Αναστάσιος
    Παπαβασιλείου Νικόλαος
    Παππάς Χρήστος
    Πατέλης Γεώργιος
    Πόπορη Βενετία
    Ρουπακιάς Γεώργιος
    Σιατούνης Νικόλαος
    Σταμπέλος Γεώργιος
    Στεργιόπουλος Χρήστος
    Στράτος Αθανάσιος
    Τσακανίκας Γεώργιος
    Τσαλίκης Λέων
    Τσόρβας Αθανάσιος
    Τσόρβας Νικόλαος
    Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

Χρυσή Αυγή: Στη ΓΑΔΑ το πρώτο βράδυ της διευθυντικής ομάδας

Μετά τις αυτόβουλες παραδόσεις και τις συλλήψεις, το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, μετά από χρόνια, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στα οποία ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, αλλά και 20 ακόμη καταδικασθέντες. Οι συλληφθέντες παρέμειναν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 50 θέσεων στον 7ο όροφο ο οποίος έχει χωριστεί σε τέσσερα μέρη, αλλά και σε κρατητήρια υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

Πέρασαν επίσης το βράδυ τους υπό αυστηρή επιτήρηση, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και με τεχνητή (δηλαδή με κάμερες). Όπως είναι άλλωστε γνωστό, κάποια από τα μέλη της ηγετικής ομάδας δεν διατηρούν πλέον καλές σχέσεις μεταξύ τους και έτσι έχουν διαχωριστεί σε ομάδες ώστε να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις.

Σήμερα οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα και φωτογραφίες, στη συνέχεια στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών όπου παρέλαβαν τα φυλακιστήρια και έπειτα στη Διεύθυνση Μεταγωγών ώστε να μεταφερθούν στις φυλακές που θα επιλέξει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Χρυσή Αυγή: Σε ποιες φυλακές μεταφέρονται οι καταδικασθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, θα οδηγηθεί πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού ή Μαλανδρίνου.
Όσον αφορά στους υπόλοιπους καταδικασθέντες και ειδικά για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και σε αυτή την περίπτωση θα ληφθούν υπόψη οι σχέσεις που διατηρούν τα μέλη μεταξύ τους ώστε να αποφευχθούν οι αντιπαραθέσεις.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές, καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ