{ Τελευταία νέα }

Χώρο ταφής ραδιενεργών αποβλήτων δημιουργεί η Βουλγαρία στο Κοζλοντούι


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Χώρο ταφής ραδιενεργών αποβλήτων δημιουργεί η Βουλγαρία στο ΚοζλοντούιΆνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία χώρου ταφής ραδιενεργών αποβλήτων στη Βουλγαρία

Άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία χώρου ταφής ραδιενεργών αποβλήτων στη Βουλγαρία καθώς το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε τις καταγγελίες του "Συνασπισμού για την Αειφόρο Ανάπτυξη" και "Ecoglasnost" κατά της οικολογικής αξιολόγησης του σχεδίου κατασκευής του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρία "Ραδιενεργά Απόβλητα" που υλοποιεί το έργο.
Ο χώρος ταφής, που θα γίνει κοντά στην πόλη του Κοζλοντούι, θα απορροφήσει επικίνδυνα απόβλητα από την παραγωγή ενέργειας, την ιατρική, τη βιομηχανία και τη γεωργία, θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2021 και θα στοιχίσει 70 εκατομμύρια ευρώ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στη περιοχή λειτουργεί και ο σταθμός παραγωγής πυρηνικής ενέργειας του Κοζλοντούι (200 χιλιόμετρα βόρεια της Σόφιας και 5 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Κοζλοντούι) στον Δούναβη ποταμό, στα σύνορα με την Ρουμανία. Είναι ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας και ο μεγαλύτερος στην περιοχή. Οι προδιαγραφές κατασκευής του αντιδραστήρα προβλέπουν αντοχή σε σεισμό μέχρι 7 ρίχτερ. 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ