{ Τελευταία νέα }

ΥΠΕΞ σε Αγκυρα: Δεν μπορείτε να αποδεχθείτε την ιστορία σας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

ΥΠΕΞ σε Αγκυρα: Δεν μπορείτε να αποδεχθείτε την ιστορία σαςΗ ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του

Αυστηρή απάντηση στην επίθεση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 
 
Η Αθήνα καλεί «την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου».
 
Ακολουθεί η δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά:
 
«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση. 
Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε.
Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια»

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ