{ Τελευταία νέα }

ΥΠΕΞ Τουρκίας- Χαμί Ακσόι: «H Αθήνα είναι εκείνη που δεν επιθυμεί τον διάλογο»

Ο Ακσόι κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα πως έχει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις


Κατηγορίες: Διεθνή

ΥΠΕΞ Τουρκίας- Χαμί Ακσόι: «H Αθήνα είναι εκείνη που δεν επιθυμεί τον διάλογο»

Ποιοι: Χαμί Ακσόι

Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική από πλευράς Τουρκίας, αυτήν την φορά με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ο οποίος δήλωσε πως η Αθήνα είναι εκείνη που δεν επιθυμεί τον διάλογο με την Τουρκία.

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, αυτήν την φορά με τον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι να  υποστηρίζει ότι η Αθήνα είναι εκείνη που δεν επιθυμεί τον διάλογο με την Τουρκία.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Ακσόι σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, αναφέρε ότι «οι κατηγορίες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον της χώρας μας στις πρόσφατες  δηλώσεις του, δείχνουν και πάλι ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω διαλόγου και διπλωματίας».
 
Μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών χαρακτήρισε ως  εποικοδομητικά  τα βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο, ρίχνοντας το μπαλάκι και πάλι στην πλευρά της Ελλάδος λέγοντας πως «τα βήματα καλής θέλησης (της Τουρκίας) δεν βρήκαν  ανταπόκριση».
 
Διευκρίνησε επίσης, ότι οι τουρκικές ενέργειες που ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει ως προκλητικές και παράνομες γίνονται για να προστατευτούν τα δικαιώματα της Τουρκίας
 και των Τουρκοκυπρίων «από τα μαξιμαλιστικά αιτήματα της Ελλάδας στην περιοχή».
Ισχυρίζεται ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να ζητά διάλογο και αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να πετύχει κανένα  αποτέλεσμα «χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της απειλής και προσπαθώντας να πάρει την υποστήριξη  της Ε.Ε».
 
«Πρέπει να σταματήσει  να θέτει  προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων  το συντομότερο δυνατό», τονίσε ο Ακσόι.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ