«Υπηρέτης δυο αφεντάδων» για ενίσχυση απόρων οικογενειών

«Υπηρέτης δυο αφεντάδων» για ενίσχυση απόρων οικογενειών

Θεατρική παράσταση μαθητών Λυκείου για ενίσχυση απόρων οικογενειών!
-Με τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίων στην παράσταση κοινωνικής αλληλεγγύης που ανεβάζει η μαθητική θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Συκεών με το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων».

Μια διαφορετική θεατρική παράσταση, με έντονα τα χαρακτηριστικά της ευαισθησίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ανεβαίνει αυτή τη βδομάδα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών. Και η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν πρόκειται για νέους, και δη μαθητές, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα της συμμετοχής τους στα κοινά δρώμενα διαισθανόμενοι την κρισιμότητα των εποχών για πολλούς συνανθρώπους μας.

Πρωταγωνιστές αυτής της πράξης ανθρωπιάς είναι οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, των οποίων η θεατρική ομάδα θα ανεβάσει το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», την Πέμπτη 26 Απριλίου, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, στις 7.30 μ.μ., με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών που αποδέχτηκε και στηρίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών.
Αντί εισιτηρίου, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για παιδιά και ενήλικες, τα οποία, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, θα διατεθούν σε ανθρώπους και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία για τη στήριξη ευπαθών οικογενειών του δήμου μας, την οποία βεβαίως αποδεχτήκαμε και υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά. Αποδεικνύεται ότι οι νέοι μας διαθέτουν ευαισθησία, συμμετέχουν κι αντιδρούν θετικά στις κοινωνικές ανάγκες. Μας ανοίγουν νέους ορίζοντες, μας δίνουν μαθήματα αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, μας δείχνουν πάντα το σωστό δρόμο», δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Γιάννης Δαλάτσης.
Ο ίδιος απευθύνει πρόσκληση «σε όλους τους συνδημότες μας να παρακολουθήσουν μια πολύ αξιόλογη παράσταση από μαθητές και να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τούς συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».

Οι συντελεστές της παράστασης Να σημειωθεί ότι το έργο παρουσιάστηκε από τους μαθητές του 1ου Λυκείου με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της 26ης Μαθητικής Θεατρικής Συνάντησης, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών που κατέκλυσαν το θέατρο.

Τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία ρόλων επιμελήθηκαν οι Ιωάννα Γεωργαντά, Κατερίνα Κεχαγιά, Νίκος Τσολερίδης, Θανάσης Τσαρούχας, Παντελής Πετρέκης, τη μουσική ο Θανάσης Τσαρούχας με εμψυχώτρια τη Γιούλη Αλεξίου,

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι μαθητές: Θανάσης Πρανδέκος (Πανταλόνε Μπιζονιόζι), Στέλλα Μακέδα (Κλαρίσσα), Λευτέρης Σαββινίδης (Ντοττόρε Λομπάρντι), Στέργιος Γκότσικας (Σίλβιο), Άννα Κοτοπούλου (Βεατρίκη), Χρήστος Διαμαντούδης (Φλορίντο Αρετούζι), Κέλλυ Σεϊδαρίδου (Σινιόρα Μπριγκέλλα), Κική Καμπάκου (Σμεραλντίνα), Αθηνογένης Σιδηρόπουλος (Τρουφαλντίνο), Μαρία Μπαϊρακταρίδου (Αρλεκίνος), Ειρήνη Σαμανδαρά (καμαριέρης).
 
Επίσης, συμμετέχουν οι μαθήτριες Βαρβάρα Κυρατζή, Έλενα Γυλλού, Μαριάννα Καραμάνη, Σοφία Χατζηγιαννίδου, Εύα Μαγειροπούλου, Δανάη Μάντζιου, Ελίνα Παπαδοπούλου, Τάνια Κανδυναλάπτη (αχθοφόροι), οι Σταυρούλα Τσιβίδου, Βασιλική Νταναβάρα, Ελένη Κουτουνίδου, Άννα Κάμπα, Γιώργος Κοσμίδης, Χριστίνα Χαλκιά, Ειρήνη Σαμανδαρά (σερβιτόροι) και οι Τάνια Κανδυναλάπτη, Χριστίνα Χαλκιά, Γιώργος Κοσμίδης (τραγουδιστές).

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τηλέφωνο: 2313 313125-6 Συκιές
Fax: 231 0 629185
gt.sykies@n3.syzefxis.gov.gr
ett.sykies@n3.syzefxis.gov.gr
www.sykies.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως