Πυροσβεστική

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κιλκίς,Λάρισα και Βασιλικά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Χέρσο Κιλκίς. Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις (34 πυροσβέστες με 16 οχήματα), για την αποτροπή αναζωπυρώσεων, ενώ σταμάτησαν να επιχειρούν τα δύο αεροσκάφη.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, τα λεωφορεία του δήμου βρισκόταν στο σημείο, αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθεί ο οικισμός.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους των σπιτιών κοντά στο ρέμα τα οποία και πλησίασε η φωτιά. Ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι στο σημείο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, όπου επιχειρούν και αεροσκάφη.

Να σημειωθεί ότι υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα.

 


Ελλάδα

Χαλκιδική: Στον Πολύγυρο πέρασε η φωτιά από το Μελισσουργό Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε