Χρήση μάσκας μέσα σε ταξί

Υποχρεωτική η μάσκα σε ταξί και πλοία

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη (1/6) για τις μάσκες σε ταξί και πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής προς το υπουργείο Υγείας είναι:

  • Στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. Στους εξωτερικούς χώρους όχι προαιρετικά.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και στα ταξί.

Τι ισχύει για τις μάσκες

Από σήμερα Τετάρτη (1/6) μπαίνει τέλος στην υποχρεωτικότητα της μάσκας σε κλειστούς χώρους, σχολεία, σούπερ μάρκετ αλλά και αεροπλάνα, υπεραστικά τρένα και λεωφορεία, με κάποιους να παίρνουν βαθιά ανάσα ανακούφισης και κάποιους άλλους να φοβούνται τη θερινή… χαλάρωση των μέτρων.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει πρόσφατα τονίσει ότι «δεν μιλάμε για κατάργηση αλλά για αναστολή της υποχρεωτικότητας του μέτρου (αυτού και άλλων) μέχρι το φθινόπωρο».

Ανατροπή αποτέλεσαν και τα σούπερ μάρκετ όπου αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι θα συνεχίσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά τελικά δεν εξαιρέθηκαν της άρσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπ. Υγείας και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα που έχει δηλώσει ότι «βρισκόμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που απελευθερώνει τα μέτρα» προσθέτοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός αν θα φοράει μάσκα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, εκτίμησε από την πλευρά του ότι το κύριο χαρακτηριστικό της εποχής είναι οι επαναμολύνσεις με ήπια συμπτώματα, ενώ έχει μειωθεί όσο η νοσηρότητα, όσο και η θνητότητα. «Η πανδημία φαίνεται να είναι σε φάση μείωσης επειδή έχει εμβολιαστεί ο πληθυσμός, πάρα πολλοί έχουν νοσήσει και μπαίνουμε στο καλοκαίρι εποχή κατά την οποία ο ιός μεταδίδεται λιγότερο σε εξωτερικούς χώρους». Αλλά και εκείνος υπογράμμισε ότι από τον Σεπτέμβριο αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις μεταλλάξεις μην αποκλείοντας την επαναφορά του μέτρου.

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Να θυμίσουμε ότι η μάσκα συνεχίζει να είναι υποχρεωτική σε

-νοσοκομεία

-ιατρεία

-οίκους ευγηρίας 

-σε ΜΜΜ χωρίς αριθμημένη θέση όπως είναι τα λεωφορεία, το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Πάντως αντικρουόμενες είναι οι αντιδράσεις για την κατάργηση της μάσκας μέσα στα αεροπλάνα με πολλούς να ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να τη βγάλουν μέσα σε ένα χώρο μικρό και κλειστό, γεμάτο κόσμο, που αερίζεται πλημμελώς, όπως είναι η καμπίνα ενός αεροπλάνου.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΑ: Νέες διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας στις αεροπορικές πτήσεις

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως