Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Το άλλοτε «αδιανόητο» μέτρο γίνεται πραγματικότητα

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα θεωρείτο αδιανόητο για τις δυτικές κοινωνίες να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών

Ωστόσο, η ένταση της υγειονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τον κίνδυνο που αποτελεί για τους πολίτες και την ανάγκη για αποφυγή νέων lockdown έχουν υποχρεώσει ορισμένους ηγέτες στη Δύση να συζητούν σοβαρά ή και να καθιστούν ήδη υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ελλάδα

Την Τρίτη 30/11 το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για όσους δεν συμμορφώνονται. «Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους» έσπευσε να επαναλάβει ο πρωθυπουργός.

Αυστρία

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Αυστρία ανακοίνωσε επίσης ότι από 1η Φεβρουαρίου του 2022 το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού καθίσταται υποχρεωτικό στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε και καθολικό lockdown από την προηγούμενη Δευτέρα διάρκειας 20 ημερών.

Γερμανία

Τώρα, σύμφωνα με το Reuters, συζητάται το σενάριο υποχρεωτικού εμβολασμού και στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, ο Όλαφ Σολτς, που πρόκειται να διαδεχθεί την Άγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία την ερχόμενη εβδομάδα, υποστηρίζει τον εμβολιασμό, καθώς και την απαγόρευση εισόδου των ενεμβολίαστων σε καταστήματα χωρίς τα αναγκαία.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 30/11 με την απερχόμενη Καγκελάριο και τους επικεφαλής των γερμανικών κρατιδίων, εξέφρασε την επιθυμία να καταστεί υποχρεωτικό το εμβόλιο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα ανακοίνωσε την Τρίτη 30/11 ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ανήλθε στους 45.753 και κατέγραψε επιπλέον 388 θανάτους, τον υψηλότερο αριθμό από το Μάρτιο. Επίσης, τα τρία κόμματα που θα σχηματίσουν τη νέα γερμανική κυβέρνηση απέκλεισαν το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown στη χώρα, παρά την έκκληση της Άγκελα Μέρκελ και τις επανειλημμένες συστάσεις από το γερμανικό Ινστιτούτο Κοχ.

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως