Γήπεδο Πολίχνης

Yπογράφηκε η σύμβαση για κατασκευή γηπέδου στην Πολίχνη

Υπογράφηκε την Παρασκευή (28/1) η σύμβαση για την «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά», που χρηματοδοτείται από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από ίδιους πόρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Ένα σπουδαίο αθλητικό έργο παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές κυψέλες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή της σύμβασης για την «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά».

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που αναπτύσσεται στη ΔΚ Πολίχνης, δίπλα στο νέο κυκλοφοριακό κόμβο των οδών Αγνώστου Στρατιώτη και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και γειτνιάζει με το δασύλλιο Μετεώρων και σχολικούς χώρους, διαθέτει δύο κλειστά Γυμναστήρια, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου και υπαίθριο ανοιχτό Γυμναστήριο με εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής για δωρεάν εκγύμναση 24 ώρες το 24ωρο.

Γήπεδο Πολίχνης

Ο δήμαρχος Παύλου-Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης έκανε αυτοψία στον χώρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή υπογραμμίζοντας πως «δεν διαχειριζόμαστε απλά τα προβλήματα, εφαρμόζουμε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας».

Στο έργο περιλαμβάνονται συνοπτικά οι παρακάτω εργασίες:

-Εκσκαφές και επιχώσεις στο σύνολο του οικοπέδου προκειμένου να επιτευχθεί ισοσταθμία και δημιουργία κλίσεων για την απορροή των υδάτων.
-Επίχωση στα σημεία που θα κατασκευαστούν οι διαδρομές του στίβου και το γήπεδο ποδοσφαίρου με θραυστό υλικό, κατάλληλης κοκκομετρίας και σύνθεσης.
-Κατασκευή αντιριζικής και υγρομονωτικής προστασίας στο δώμα των υπαρχόντων κτιρίων, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρομόνωση και να αποτραπεί η ανάπτυξη ριζικών συστημάτων στο στρώμα της επίχωσης, με κίνδυνο να πληγεί η πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
-Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
-Ασφαλτική προεπάλειψη στο τμήμα που προβλέπεται να κατασκευαστεί ο στίβος και οι είσοδοι στον περιφραγμένο αθλητικό χώρο.
-Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, στα ίδια τμήματα πάχους 0,05 μ.
-Προμήθεια και τοποθέτηση tartan στίβου τύπου sandwich.
-Κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διατομής αντεστραμμένου “Π”, συνολικού μήκους 535,00 μ., το οποίο θα καλυφθεί με σχάρα μεταλλική σε όλο το μήκος του.
-Κατασκευή 2 φρεατίων συλλογής των υδάτων του αποστραγγιστικού δικτύου από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου από το πλησιέστερο στη δημοτική οδό φρεάτιο θα τοποθετηθεί αγωγός αποχέτευσης που θα συνδέει το φρεάτιο με το δίκτυο ομβρίων της οδού.
-Κατασκευή μεταλλικής περίφραξης στα όρια του οικοπέδου, εδραζόμενη σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου θα περιλαμβάνονται δύο διπλές μεταλλικές θύρες εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
-Κατασκευή βαλβίδων και σκάμματος για άλμα εις μήκος.
-Κατασκευή βαλβίδων άλματος επί κοντώ και τεχνητής λίμνης δρόμου φυσικών εμποδίων.
-Προμήθεια και τοποθέτηση εστιών γηπέδου ποδοσφαίρου και μεταλλικών καθιστικών πάγκων.
-Κατασκευή δικτύου και τεσσάρων πυλώνων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου, εκ των οποίων ο ένας θα εδράζεται στην οροφή του κτιρίου Β, όπως έχει προβλεφθεί από τη στατική μελέτη του κτιρίου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Δεμουρτζίδης:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ένα έργο του στοχευμένου Τεχνικού προγράμματος 2022 του Δήμου Παύλου Μελά, συμβασιοποιείται και τον Μάρτιο ξεκινά η παρέμβασή μας με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών μας σε κατοίκους και επισκέπτες των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με την ανάπλαση του κυκλοφοριακού κόμβου που ολοκληρώθηκε πριν 2 χρόνια και την προγραμματισμένη ανάπλαση του οδικού άξονα Ευγενίου Τραπεζούντος – Αγνώστου Στρατιώτη, προσδίδει μια νέα ταυτότητα και αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή που αποτελεί είσοδο της Πολίχνης και του δήμου Παύλου Μελά από την Περιφερειακή Οδό, και μάλιστα πολύ κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Νικολάου Παπαγεωργίου και το 424 ΓΣΝ, τα οποία εξυπηρετούν ανάγκες από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξιοποιούμε ένα χώρο που παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων άθλησης, αναψυχής, ενίσχυσης ευεξίας.

Δεν διαχειριζόμαστε απλά τα προβλήματα.

Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας.

Προχωράμε μπροστά, με σύνεση, γνώση, εμπειρία και αποτελέσματα για την πόλη και τους πολίτες της».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως