Site icon Cityportal.gr

Υπόθεση Αρσάκειο: Πάνω από 100 ακόμη απόφοιτοι υπογράφουν την αρχική επιστολή κόλαφο των 285 αποφοίτων

Καθημερινά προστίθενται νέες υπογραφές στην επιστολή – κόλαφο των αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων.

Περισσότεροι των 100 ακόμη αποφοίτων του Αρσακείου έχουν βάλει την υπογραφή τους κάτω από την αρχική επιστολή – κόλαφο των 285 πρώην σπουδαστών του γνωστού εκπαιδευτικού ιδρύματος οι οποίοι έκαναν λόγο για «σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας» από «συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες».

Στο ίδιο κείμενο σημειωνόταν πως οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, «ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη» τους, ενώ έκαναν λόγο και για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, και όπως διαφαίνεται από τις παραπάνω κινήσεις, όσο και μέσα από αναρτήσεις στα social media κλπ., η επικοινωνία μεταξύ των αποφοίτων αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση είναι διαρκής και δεν αποκλείεται να εγκυμονεί και νέες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως την περασμένη Παρασκευή, και μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας – στην οποία απευθύνεται, όπως και σε «κάθε υπεύθυνο» η προαναφερθείσα επιστολή – η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την διερεύνηση των καταγγελιών των αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς, η διενέργεια της οποίας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Ο πρόεδρος της Φ.Σ., κ. Μπαμπινιώτης είχε επισημάνει, από την πλευρά του: «Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών».

Διαβάστε επίσης-Λιγνάδης-Αρσάκειο: Συνευρέθηκε ερωτικά με μαθήτρια του σχολείου (vid)

Exit mobile version