{ Τελευταία νέα }

Υπουργείο Εργασίας: Αβάσιμες οι κατηγορίες για λάθη στην καταβολή των αναδρομικών συντάξεων

Τί ισχύει για την καταβολή των αναδρομικών


Κατηγορίες: Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Αβάσιμες οι κατηγορίες για λάθη στην καταβολή των αναδρομικών συντάξεωνΤί απαντά το Υπουργείο Εργασίας στα δημοσιεύματα για λάθη στις καταβολές των αναδρομικών συντάξεων.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ το Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων και του Υπουργείου Εργασίας με αφορμή λάθη στα ποσά των αναδρομικών  που έχουν ήδη κατατεθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. Πιο συγκεκριμένα το ΕΝΔΙΣΥ κατήγγειλε ότι έγιναν λάθη στα ποσά που αφορούν περίπου 80.000 συνταξιούχους δικαιούχους αναδρομικών με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
 
Το Υπουργείο Εργασίας   απαντώντας στις επικρίσεις του ΕΝΔΙΣΥ  σχολίασε ως αβάσιμες και αναληθείς τις ανακοινώσεις που κυκλοφορούν σχετικά με υποτιθέμενα λάθη στην καταβολή των αναδρομικών ποσών, ενώ επεξήγησε  για το θέμα αυτό ότι μέσω πρόσφατης ανακοίνωσης  είχε αναφερθεί σε ειδικές κατηγορίες διακαιούχων με τους οποίους οι οικονομικές διαφορές θα τακτοποιηθούν έως τα τέλη του έτους. Οι περιπτώσεις αυτες αφορούν συνταξιούχους οι οποίοι πήραν κατά την πρώτη δόση της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016. Στα αναδρομικά που έλαβαν κατά την πρώτη δόση της σύνταξης τους, εμπεριέχονται αθροιστικά και οι αντισυνταγματικές κρατήσεις ορισμένων μηνών.
 
Το Υπουργείο Εργασίας διευκρίνισε ότι θα υπάρξει δεύτερη συμπληρωματικ πληρωμή αναδρομικών έως το τέλος του 2020, για συνταξιούχους που πληρώθηκαν πρώτη φορά την κύρια σύνταξή τους μετά τον Ιούνιο του 2015, αλλά είχαν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης έως τον Μάιο του 2016. Αντίθετα η μεγάλη ομάδα των συνταξιούχων που έπαιρναν ήδη την μηνιαία σύνταξή τους τον Ιούνιο του 2015, έλαβαν τώρα ή θα λάβουν τις επόμενες μέρες το σύνολο του ποσού που δικαιούνται. 
 
 
Στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) υπάρχει εφαρμογή μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων».
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ