{ Υγεία }

Υπουργείο Υγείας: Μετακινήσεις ιατρών προς το νοσοκομείο Σωτηρία

Ολοκληρώνεται και η διαδικασία πρόσληψης μόνιμων ιατρών


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Υπουργείο Υγείας: Μετακινήσεις ιατρών προς το νοσοκομείο ΣωτηρίαΔιευκρινήσεις από το Υπουργείο Υγείας για τις μετακινήσεις ιατρικού δυναμικού προς το νοσοκομείο αναφοράς Σωτηρία.

 To υπουργείο Υγείας διευκρίνησε για τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από 11 νοσοκομεία της Αττικής προς το νοσοκομείο αναφοράς κορωνοϊού Σωτηρία. Οι μετακινήσεις αφορούν 16 γιατρούς  διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα βρεθούν στο «Σωτηρία» για χρονικό διάστημα 3 μηνών, με γνώμονα την κλινική τους εμπειρία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), για να αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα εκπαιδευτών για τους 45 γιατρούς που θα προσληφθούν στη νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου.
 
Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα προαναφερθέντα νοσοκομεία, καθώς υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνονται τα τμήματά τους. Οι γιατροί που μετακινούνται προέρχονται από τα νοσοκομεία Λαϊκό, Οφθαλμιατρείο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, ΚΑΤ, Κωνσταντοπούλειο, Ερυθρός Σταυρός, ΝΙΜΤΣ, Αμαλία Φλέμινγκ, Άγιοι Ανάργυροι, Γεννηματάς. 
 
Σύμφωνα όμως με το υπουργείο Υγείας,  οι μετακινήσεις αυτές δεν θα επηρεάσουν την λειτουργία των νοσοκομείων καθώς έχουν επιλεγεί ένας ή δύο γιατροί κατά περίπτωση από μεγάλη δύναμη γιατρών του κάθε νοσοκομείου. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από τους 29 αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο «Λαϊκό», μετακινούνται οι 2, από τους 49 καρδιολόγους του «Γ. Γεννηματάς», μετακινείται 1 και από τους 49 ιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας που υπηρετούν στο «Ερυθρός Σταυρός» μετακινείται επίσης 1.
 
 
Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη 900 μόνιμων γιατρών
 
Σε ό,τι αφορά τις μόνιμες προσλήψεις γιατρών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων ιατρών από τα Συμβούλια Κρίσεων ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ενώ παράλληλα  σε εξέλιξη  βρίσκονται δύο προκηρύξεις, εκ των οποίων η μία αφορά 81 θέσεις μόνιμων γιατρών, εκ των οποίων οι 49 αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα και η άλλη 400 θέσεις μόνιμων γιατρών, εκ των οποίων οι 200 θα στελεχώσουν ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.
Από αυτούς τους 200 μόνιμους ιατρούς της δεύτερης προκήρυξης, που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ, οι 45 προσλαμβάνονται για τη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».
 
Όλες οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, διαβεβαιώνει το υπουργείο.
 
 Στο νοσοκομείο Σωτηρία, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επιδημίας, έχουν προσληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο, σε θέσεις επικουρικού προσωπικού:
 
· 40 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων
 
· 226 Νοσηλευτές/-τριες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού), εκ των οποίων οι 63 απασχολούνται αποκλειστικά σε ΜΕΘ
 
· 16 ειδικευόμενοι Νοσηλευτές για τη λήψη ειδικότητας στην Επείγουσα/Εντατική Νοσηλευτική
 
· 87 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ