Υρώ Μανέ: Έχω καταγγείλει τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Πειραιά για κακοποιητική συμπεριφορά και «δεν άνοιξε ρουθούνι» (ΒΙΝΤΕΟ)

H ηθοποιός Υρώ Μανέ βρέθηκε στον καναπέ  του «Στούντιο 4» και μίλησε για την περίοδο που ήταν Πρόεδρος του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και για το bullying που δέχτηκε όσο καιρό βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Ακόμη, αποκάλυψε ότι πριν μερικούς μήνες βίωσε κακοποιητική συμπεριφορά από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πειραιά, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

«Εγώ ήμουν συνολικά τέσσερα χρόνια Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΣΕΗ. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, γιατί ήταν η οικονομική κρίση. Ανεργία στο 95%, απόλυτη πείνα, συμβάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, όπως δεν υπάρχουν και τώρα. Μάχη και αγώνας πολύ μεγάλος. Δεν ήταν καθόλου καλή εμπειρία. Υπήρχαν διάφορες παρατάξεις στον χώρο του Σωματείου. Εμείς είχαμε φτιάξει μία η οποία ήταν τελείως αχρωμάτιστη, χωρούσε πολλές απόψεις ανθρώπων. Δεν άρεσε αυτό και δέχτηκα πάρα πολύ μπούλινγκ και πόλεμο».

Ανοίγοντας το κεφάλαιο του ελληνικού ΜeToo, σημείωσε για όσα άσχημα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης αποκαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες: «Καταγγελίες εκείνη την εποχή δεν είχαμε. Τα θέματα ήταν κυρίως ουσιαστικής επιβίωσης. Κι αν το πάρεις χρονικά, σας θυμίζω πως όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ενός εγκλεισμού που έφερε ο κορονοϊός. Δεν είναι τυχαία αυτά τα γεγονότα. Θεωρώ ότι ήταν η χρονική στιγμή για να γίνει. Δεν μπορώ να ακούω αυτές τις αηδίες του στιλ: “Γιατί δεν το λέγανε τότε και το είπαν τώρα;”. Ο καθένας βγαίνει να μιλήσει τη στιγμή που είναι έτοιμος. Η Σοφία Μπεκατώρου ξεκίνησε ένα πράγμα πολύ δυναμικό και ελπίζω να μην μείνουμε εκεί. Να προχωρήσουν τα πράγματα και να πάμε παρακάτω».

«Πάρα πολλά πράγματα τα είχαμε ακούσει και θα το ακούσατε από όλους τους ηθοποιούς που είχατε καλεσμένους. Δεν ξέραμε το μέγεθος και την φρίκη. Εγώ προσωπικά έπεσα από τα σύννεφα κι είχα σοκαριστεί. Δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα μιλούσα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού για κάποια πράγματα και καταλαβαίνετε το σοκ που υπέστη, όταν έγινε όλο αυτό» πρόσθεσε.

«Μερικά πράγματα είναι απερίγραπτα και δεν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβαίνουν. Ξέραμε για συμπεριφορές απαξιωτικές με εντάσεις, που είχαν την αλαζονεία της εξουσίας. Αλλά ευτυχώς βλέπεις ότι στη ζωή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου σε μία συγκεκριμένη στιγμή και πραγματικά μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους. Αυτοί που είχαν αλαζονεία κι έπαρση εξουσίας, βλέπεις που βρίσκονται τώρα» υποστήριξε η δημοφιλής ηθοποιός.

Τέλος, η καλλιτέχνης δεν δίστασε να αποκαλύψει μία δική της εμπειρία που συνέβη πριν οχτώ μήνες, τον Απρίλιο 2021. «Εύχομαι να βρεθούν και κάποιοι ακόμα, οι οποίοι τη συγκεκριμένη στιγμή που μιλάμε, έχουν τα ηνία στο χώρο του θεάτρου. Έχω καταγγείλει μία τέτοια περίπτωση, αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι. Έχω κάνει την καταγγελία μου στους αρμόδιους. Δεν ήταν από τα πρόσωπα που ακούστηκαν. Ήταν την 21η Απριλίου, σημαδεμένη μέρα του 2021. Είναι πρόσφατη. Υπήρξε μία διένεξη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πειραιά και η κουβέντα θα κλείσει εδώ, γιατί δεν είμαι από αυτές που βγαίνουν και λένε τα θέματα στα κανάλια. Ελπίζω, λοιπόν, τα πράγματα να πάρουν τη σωστή διάσταση και θέση σε όλους τους χώρους, γιατί δεν είναι μόνο ο χώρος μας» τόνισε.

 

 

ΣΕΗ: Νέα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό ηθοποιό

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως