{ Τελευταία νέα }

Ζέρβας για μετρό. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ελέγχει και στηρίζει το έργο


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

 Ζέρβας για μετρό. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ελέγχει και στηρίζει το έργοΔεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αρχαιότητες θα αντιμετωπιστούν με τον πρέποντα σεβασμό ισχυρίστηκε ο κ. Ζέρβας

Περιοδεία στα έργα του μετρό πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και παράλληλα  ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο και Νίκο Κουρέτα.
 
Το πρόγραμμα ήταν το εξής:
09.00- Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του μετρό (Ερυθρού Σταυρού 35, Πυλαία)
Επίσκεψη στους υπό κατασκευή σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.
 
Δηλώσεις έκαναν στον σταθμό της Βενιζέλου (στο εργοτάξιο κάτω από την Εγνατία) γύρω στις 10.30.
 
Τη διαβεβαίωση ότι η διοίκηση της Αττικό Μετρό είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης βάσει χρονοδιαγράμματος και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τελειώσει το έργο στον χρόνο του, τον Απρίλιο του 2023, έδωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Ταχιάος.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,  έστειλε το μήνυμα ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι εδώ, για να ελέγχει και να στηρίζει το έργο». Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ξενάγησαν ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκος Ταχιάος και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Κουρέτας.
 
«Πιστεύω ακράδαντα ότι το έργο βρίσκεται σε καλά χέρια. Και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το μετρό θα το ολοκληρώσουν μέσα στο χρονικό πλαίσιο το οποίο όλοι έχουμε θέσει. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται εδώ, για να ελέγχει και να στηρίζει. Πιστεύω ότι ο στόχος όλων είναι κοινός: Μετρό στην πόλη το 2023», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του μετρό θα αλλάξει η ζωή στην πόλη.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εξαγγελθείσα σύσταση Φορέα Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αρχίζει μια πολύ σοβαρή συζήτηση για την επόμενη μέρα, καθώς είναι σημαντικό να δούμε όχι μόνον πώς θα κατασκευαστεί το έργο, αλλά και πώς θα λειτουργήσει και πώς θα είναι βιώσιμο». Ο κ. Ζέρβας, μάλιστα, υπογράμμισε ότι για το ζήτημα αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπως και με τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).
 
Η σημερινή περιοδεία ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο του μετρό στην Πυλαία, όπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να ανεβεί και σε έναν από τους επτά συρμούς που ήδη βρίσκονται στον χώρο. Επόμενος σταθμός αποτέλεσε το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, ενώ η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον υπό κατασκευή σταθμό της Βενιζέλου.
 
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αρχαιότητες θα αντιμετωπιστούν με τον πρέποντα σεβασμό, ώστε και να επανατοποθετηθούν και να τις θαυμάζουν οι μελλοντικές γενιές, αλλά και να γίνει συγχρόνως ένα έργο όπως πρέπει, και ασφαλές και γρήγορο και οικονομικό», σχολίασε ο κ. Ζέρβας, ερωτηθείς σχετικά με τα αρχαία στον σταθμό της Βενιζέλου.
 
Παρόντες στην περιοδεία στα έργα του μετρό ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης και Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος.


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ