Ζέρβας: Η δημοτική τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Ζέρβας: Η δημοτική τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την TV100 από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα με αφορμή τον αποκλεισμό υποψηφίων από τη διεξαγωγή τηλεοπτικών συζητήσεων που σχετίζονται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Η δημοτική τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός».
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας απέστειλε χθες επιστολή διαμαρτυρίας προς τη δημοτική τηλεόραση της ΤV100 καθώς σε εκπομπή που παρουσιάστηκε με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπήρξαν αδικαιολόγητοι αποκλεισμοί.
 
Στην επιστολή αναγράφεται χαρακτηριστικά «με έκπληξη πληροφορήθηκα πως, έχει προγραμματιστεί στην ΤV100, εκπομπή με προσκεκλημένους τον κ. Ταχιάο, τον κ. Βούγια και την κα Νοτοπούλου, όλοι τους υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης. Με ποια κριτήρια έχει γίνει αυτή η επιλογή; Αν κριτήριο της πρόσκλησης είναι η κομματική στήριξη, πως νομιμοποιείται μία τέτοια απόφαση εφόσον οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές;
 
Αν κριτήριο είναι οι δημοσκοπικές επιδόσεις των υποψηφίων, με βάση τα αποτελέσματα ποιων δημοσκοπήσεων λαμβάνεται αυτή η απόφαση; Αν υπάρχει σχετική εντολή προώθησης ορισμένων υποψηφιοτήτων έναντι άλλων, ποιος την δίνει; Τέλος αν επρόκειτο για προσωπικές και υποκειμενικές συμπάθειες, ο ρόλος του δημοσιογράφου τις υπερβαίνει a priori.
 
Άλλωστε η δημοτική τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ούτε των κομμάτων, ούτε του δημάρχου ώστε να πριμοδοτεί και να υπηρετεί ανάλογες σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις».
 
Όπως επισήμανε ο κ. Ζέρβας άλλωστε, ο ρόλος των τηλεοπτικών σταθμών στο πλαίσιο μίας προεκλογικής περιόδου είναι κρίσιμος. Η αντικειμενική στάση και η ίση μεταχείριση όλων των υποψηφιοτήτων είναι υποχρέωση και απορρέει από τις Αρχές της Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Η δημοτική τηλεόραση οφείλει να είναι δυο και τρεις φορές πιο προσεκτική και να επιδεικνύει την ανάλογη ευαισθησία στις επιταγές της Δεοντολογίας. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφθεί στην προ ημερών πρωτοβουλία του να καλέσει τηλεοπτικούς σταθμούς και συνυποψήφιους να δεσμευτούν στη διεξαγωγή debate και την ειδική του αναφορά σε ΤV100 και ΕΡΤ3.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως