Η Πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη

Ζέρβας: «Για την Πλατεία Ελευθερίας ήμουν ξεκάθαρος από το 2018 - Υπόγειο πάρκινγκ και ανάπλαση»

«Για την Πλατεία Ελευθερίας ήμουν απολύτως ξεκάθαρος από το 2018, επί διοίκησης Μπουτάρη. Έλεγα από τότε να γίνει διερεύνηση για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και ανάπλαση του χώρου», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ, λίγες ώρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο κ.Ζέρβας, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μετατροπή της Πλατείας Ελευθερίας σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης και το ενδεχόμενο προσφυγής -από την πλευρά της αντιπολίτευσης- στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. απάντησε: «Όλα τα θέματα τα πηγαίνουν στην Αποκεντρωμένη. Μέχρι και την εκλογή του προέδρου του ΔΣ, κ.Λεκάκη. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει απόφασή μας, που δεν πήγε στην Αποκεντρωμένη και δεν δικαιωθήκαμε. Καλώς να πάνε. Αυτό που είπα, ότι από πόλη των προσφύγων, έγινε πόλη των προσφυγών, φαίνεται στην πράξη».

Σημειώνεται, πως από σήμερα 23.12  λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης η Πλατεία Ελευθερίας, με δυναμικότητα 135 οχημάτων, μεταξύ των οποίων έξι θέσεις ΑμΕΑ, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγράμμισης.

Ακόμη, ο δήμαρχος, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το έργο των πρώτων 2,5 ετών, προανήγγειλε έργα πρασίνου, ασφαλτοστρώσεων και ανάπτυξη των ποδηλατοδρόμων, ενώ υποστήριξε πως η διοίκησή του, και στον τομέα του Τουρισμού, έφερε «τη μεγαλύτερη επιτυχία, με την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της ΟΥΝΕΣΚΟ».

Επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023, συμπλήρωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με πρόσωπα της πόλης που επιθυμούν να στελεχώσουν το νέο ψηφοδέλτιο, ενώ για τις αλλαγές στο σχήμα διοίκησης και τις θέσεις αντιδημάρχων, είπε πως θα γίνουν γνωστές τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Διαβάστε επίσης

Τα σχέδια της διοίκησης Ζέρβα για την πλατεία Ελευθερίας

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως