Ο Κ. Ζέρβας στα εγκαίνια της Beyond

Ζέρβας στα εγκαίνια της Beyond: Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη στο μέλλον

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη στο μέλλον» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τα αποψινά (24/05) εγκαίνια της έκθεσης Beyond, που διεξάγεται στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo με τη συμμετοχή άνω των 170 επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε εκτενή αναφορά στις εταιρείες-κολοσσούς που επιλέγουν την πόλη «ως στρατηγικό προορισμό επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες», τονίζοντας ότι αυτό αλλάζει τον χάρτη στον χώρο της εργασίας, καθώς δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα υψηλής ειδίκευσης, ενώ σε συγκεκριμένους κλάδους καταγράφεται αρνητική ανεργία.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλα έργα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ανάπτυξης αντίστοιχων υποδομών. Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού άνω των 20 εκατ. ευρώ, που έχουν ως βάση χρηματοδότησης το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ και το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, είναι βασικός εταίρος του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων αλλά και του OK!Thess, πρωτοβουλιών που προάγουν την ανάπτυξη και την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, την ψηφιακή εκπαίδευση για όλες τις κοινωνικές ομάδες καθώς και τη startup επιχειρηματικότητα.


Θεσσαλονίκη 24 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως