{ Τελευταία νέα }

Ζητούν ακύρωση της αναγόρευσης του Μητροπολίτη Άνθιμου ως Επίτιμου Διδάκτορα του ΑΠΘ - μαζεύουν υπογραφές

 

Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Ζητούν ακύρωση της αναγόρευσης του Μητροπολίτη Άνθιμου ως Επίτιμου Διδάκτορα του ΑΠΘ  -  μαζεύουν υπογραφέςΑντιδρασεις έχουν ξεσπάσει και στα σόσιαλ μίντια για την απόφαση αναγόρευσης του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει και στα σόσιαλ μίντια για την απόφαση αναγόρευσης «στα κρυφά» του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, επιβεβαίωσε πως η εκδήλωση έγινε σε κλειστό κύκλο στα γραφεία της μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Όμως υπάρχουν και φωνές που ισχυρίζονται πως έγινε «στα κρυφά», υπενθυμίζοτνας πως υπήρξαν και παλιότερα αντιδράσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή της αναγόρευσης του μητροπολίτη Άνθιμου τον Νοέμβριο του 2017.

Τότε είχε αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως πρόκειται «για απόφαση- ντροπή, η οποία προσβάλλει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών» και υποστήριζαν πως ο κ. Άνθιμος «εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτήν την πόλη, δεν είναι άξιος μιας τέτοιας τιμής». Θύελλα αντιδράσεων υπήρξε και από πανεπιστημιακούς. Η συγκεκριμένη τελετή, που θα γινόταν την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 19,30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, τελικά είχε αναβληθεί με το πανεπιστήμιο να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν έγινε «για λόγους καλύτερης οργάνωσης».

Η αναγόρευση  του Μητροπολίτη Άνθιμου ως Επίτιμου Διδάκτορα του ΑΠΘ
«Δεν έγινε στα κρυφά η αναγόρευση, όπως ισχυρίζονται» δηλώνει στο makthes.gr o πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας. «Είχαν ενημερωθεί και ήταν στην εκδήλωση όλα τα μέλη της Θεολογικής σχολής». Ωστόσο, ο πρύτανης του ΑΠΘ ομολογεί  πως η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου δεν έγινε σε συνθήκες όπως άλλων τελετών, λόγω της υγείας του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. «Η αναγόρευση δεν είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2017 και αποφασίσαμε να το κάνουμε τώρα. Η τελετή έγινε σε κλειστό κύκλο στη μητρόπολη, λαμβάνοντας υπόψη τη βεβαρυμένη υγεία του μητροπολίτη» αναφέρει ο Περικλής Μήτκας.


¨Εχει ανοίξει σελίδα στο avaaz.org με τίτλο  Ακύρωση της απόφασης του ΑΠΘ για αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου ως Επίτιμου Διδάκτορα  στην οποία μαζεύονται υπογραφές 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ