Ζητούνται εθελοντές. Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει έλλειψη δωρητών σπέρματος

Ζητούνται εθελοντές. Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει έλλειψη δωρητών σπέρματος

Η Εθνική Τράπεζα σπέρματος της Βρετανίας δεν έχει σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας της, παρά εννέα μόλις δωρητές, δήλωσε η διευθύντριά της Λόρα Ουίτζενς, απευθύνοντας έκκληση στους άνδρες να δείξουν καλή θέληση.
 
Σε μια προσπάθεια να καλύψει το κενό, ο οργανισμός αυτός θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα μια νέα εκστρατεία επικοινωνίας με στόχο να επιτύχει έναν ικανοποιητικό αριθμό δωρητών σε περίοδο τριών με πέντε ετών, δηλώνει η ίδια σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
 
Για να πείσει τους άνδρες να δωρίσουν το σπέρμα τους, η τράπεζα θα ακολουθήσει στην εκστρατεία της την συνταγή της Δανίας, η οποία , συγκέντρωσε πληθώρα εθελοντών κολακεύοντας τον ανδρικό εγωισμό, σχολιάζει η Ουίτζενς.
“Τα προϊόντα που εξάγουν είναι, λένε, η μπίρα, τα Lego (…) και το σπέρμα. Είναι ένας λόγος υπερηφάνειας”, επισημαίνει.
“Αν πούμε ‘κύριοι αποδείξτε την αξία σας, δείξτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η καλοσύνη σας’, θα έχουμε εκατοντάδες δωρητές”, προσθέτει.
 
Η τράπεζα αυτή, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που επιχορηγείται επίσης από το κράτος, άνοιξε τις πύλες της πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, έχοντας στόχο να ανταποκριθεί σε μια έλλειψη δωρεών.
 
Οι δωρητές λαμβάνουν μια αμοιβή 35 στερλινών (περίπου 48 ευρώ), ένα μέτριο ποσό, το οποίο δεν υπάρχει η πρόθεση να αυξηθεί.
“Σίγουρα θα είχαμε περισσότερους δωρητές αν πληρώναμε 50 ή 100 στερλίνες τη δωρεά. Αλλά το χρήμα διαφθείρει… αν ξέρει κανείς ότι μπορεί να βγάλει 200 στερλίνες την εβδομάδα για τέσσερις μήνες, μπορεί να δελεαστεί και να αποκρύψει πληροφορίες για την υγεία του”, καταλήγει η Λόρα Ουίτζενς.
(ΑΜΠΕ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως