«ΖΩ ή» της Αναστασίας Διοτίμα Γκολέμα στο Θέατρο Αλκμήνη

Ένα υπαρξιακό θέαμα της μνήμης, ανάμεσα στο θέατρο και το ψυχόδραμα, με το κοινό να μπαίνει στο παιχνίδι μετά την παράσταση

Αθήνα: Η παράσταση «ΖΩ ή», ένα υπαρξιακό θέαμα της μνήμης σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αναστασίας Διοτίμα Γκολέμα, ανεβαίνει στην Αίθουσα Intermedia του Θεάτρου Αλκμήνη κάθε Κυριακή στις 21:15. Μετά το τέλος κάθε παράστασης, το κοινό καλείται σε μια κοινωνιοδραματική βιωματική εμπειρία.


CityPortal | Highlights

  • Τι: «ΖΩ ή», ένα υπαρξιακό θέαμα της μνήμης
  • Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αίθουσα Intermedia
  • Πότε: Κάθε Κυριακή, 21:15
  • Είσοδος: 18€

👉 Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Info


ΖΩ ή | Θέατρο Αλκμήνη

«Τι είναι ζωή; Είναι όσα προλαβαίνουμε να κάνουμε; Ή μήπως όσα δεν τολμήσαμε ποτέ να ζήσουμε;» Η παράσταση περιπλανιέται στη μνήμη, στον έρωτα, στην απώλεια, στην επιθυμία και στη ματαίωση, σε όσα ζήσαμε, σε όσα νομίζαμε ότι θα ζήσουμε και σε όσα αφήσαμε για ένα αύριο που ίσως δεν ήρθε ποτέ. Το παρελθόν εισβάλλει στο παρόν, οι μνήμες μπλέκονται με την πραγματικότητα και το μέλλον εμφανίζεται σαν ανάμνηση. Οι σκηνές λειτουργούν σαν θραύσματα, όπως ακριβώς δουλεύει η μνήμη, αποσπασματικά και απρόβλεπτα. Και στο τέλος μένει ένα ερώτημα, ζούμε πραγματικά ή απλώς επιβιώνουμε;

Γύρω από τους ήρωες κινούνται οι «Οντότητες». Η Ενοχή, ο Φόβος, η Ζήλια, ο Θυμός και άλλες αθέατες πλευρές της ψυχής αποκτούν σώμα και φωνή και μπαίνουν στη δράση. Η ψυχοδραματική διάσταση δεν βρίσκεται μόνο στο θέμα, αλλά και στον τρόπο που στήθηκε η παράσταση, αφού η προετοιμασία των ηθοποιών πέρασε από ψυχόδραμα, προσωπική διερεύνηση και βιωματική εργασία.

Η εμπειρία δεν τελειώνει με την υπόκλιση. Η Αναστασία Διοτίμα Γκολέμα, σκηνοθέτις, ψυχολόγος και ψυχοδραματίστρια, προσκαλεί το κοινό σε μια κοινωνιοδραματική βιωματική εμπειρία, όπου ο θεατής παύει για λίγο να είναι μόνο θεατής και τα θέματα της παράστασης περνούν από τη σκηνή στην προσωπική και συλλογική εμπειρία.

Κείμενο, σκηνοθεσία, κοινωνιοδραματικός συντονισμός: Αναστασία Διοτίμα Γκολέμα
Παραγωγή: Αττική Αυλαία, Theater Therapy
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ειρήνη Ευαγγελάτου, Αθανάσιος Θεολόγης, Αθηνά Καζαντζίδου, Σοφία Καλαποθάκη, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Μαρία Μαλλιαράκη, Γιάννης Οιχαλιώτης, Εύη Σοφίλου

👇👇👇

► Info

ΖΩ ή
Θεατρική παράσταση με βιωματικό εργαστήρι
Παραγωγή: Αττική Αυλαία, Theater Therapy
Χώρος: Θέατρο Αλκμήνη, Αίθουσα Intermedia
Ημέρες και ώρες: Κάθε Κυριακή, 21:15
Διάρκεια: 90 λεπτά
Εισιτήριο: 18€
Εισιτήριο μειωμένο: 12€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Προπώληση: more.com και ταμείο Θεάτρου Αλκμήνη
Site: theatertherapy.gr
Έναρξη: Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή, ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής.

CityPortal | Θέατρο Αθήνα
Όλες οι θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα. Ημερολόγιο Εκδηλώσεων | Ατζέντα του CityPortal. Ένα site. Όλες οι απαντήσεις.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε