19.3 C
Thessaloniki
20.4 C
Athens

Ζώδια – Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 19 έως 25 Απριλίου

Διανύουμε την 16η εβδομάδα του έτους 2021 – Arcana Προβλέψεις και συμβουλές για όλα τα ζώδια για την εβδομάδα 19 έως 25 Απριλίου

Ζώδια – Εβδομαδιαίες Προβλέψεις & συμβουλές

Arcana 

ΚΡΙΟΣ

Θα πρέπει να παραμείνεις δυνατός και να δείξεις αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα Κριέ μου. Αν το καταφέρεις αυτό, να είσαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά, ακόμα και αν δεν φαίνεται από την αρχή. Είναι μία πολύ καλή χρονική περίοδος για να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που σε απασχολούν και σε βαραίνουν. Στον επαγγελματικό τομέα πολλά θα είναι τα ανοιχτά μέτωπα και τα θέματα που θα προκύψουν θα σε απασχολήσουν αρκετά. Μεγάλος όγκος υποχρεώσεων σε περιμένει και εσύ πρέπει να φανείς αντάξιος των προσδοκιών σου αλλά και των γύρω σου. Με ηρεμία και συγκέντρωση θα καταφέρεις να κλείσεις πολλά από τα ανοιχτά ζητήματα μαζί με τα στόματα αυτών που θα βιαστούν να σε λασπολογήσουν. Τα οικονομικά σου προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις σου, όμως θα πρέπει να οργανωθείς καλύτερα και να δώσεις βάρος και προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες και τα σημαντικά πράγματα στη ζωή σου. Κράτα μικρό καλάθι και μην απλώνεσαι παραπάνω από όσο αντέχεις.

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή, οι όμορφες στιγμές που θα ζήσεις θα σε κάνουν να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις λιγάκι. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές ανατροπές που θα σε ξεβολέψουν, όμως μην ταράζεσαι και μην ανησυχείς, γρήγορα θα μπουν και πάλι όλα στη σωστή σειρά και εσύ θα έχεις και πάλι τον έλεγχο.

Η συμβουλή μου: Ο σεβασμός και η κατανόηση πρέπει να έρχονται και από τις δύο πλευρές σε ίσες ποσότητες.


ΤΑΥΡΟΣ

Αυτή την εβδομάδα Ταύρε μου θα δοκιμαστούν οι αντοχές σου και η υπομονή σου. Η συμπεριφορά σου ενδέχεται να αλλάξει τις συνήθειές της και να έρθεις σε σύγκρουση με ανθρώπους του περιβάλλοντός σου. Ακόμη και αν κάποιες φορές χρειάζεται, εσύ δεν πρέπει να ξεχνάς τους καλούς σου τρόπους. Στον επαγγελματικό τομέα καλό θα ήταν να εστιάσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών που έχεις παραμελήσει και να προετοιμαστείς για καινούργιες. Με οδηγό την ώριμη και συγκεντρωμένη σκέψη σου έρχεται η ώρα να αναγνωριστεί η σκληρή δουλειά και οι κόποι σου. Στα οικονομικά σου αν θέλεις να δεις τα πράγματα να αλλάζουν σύντομα θα πρέπει να αναλογιστείς τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις υποχρεώσεις σου και να σκεφτείς να αλλάξεις τακτική. Έτσι μόνο θα καταφέρεις να βρεις την ισορροπία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθεις και να παραμείνεις σωστός στο πρόγραμμά σου.

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή, ίσως υπάρξουν κάποιες εντάσεις καθώς νιώθεις μία κούραση, σωματική αλλά και ψυχολογική. Θα πρέπει να δεις καθαρά τις καταστάσεις, για να καταφέρεις να αλλάξεις ό, τι μπορείς και να δεχτείς με ηρεμία ότι δεν έχει περιθώρια αλλαγής.

Η συμβουλή μου: Να παραμείνεις πιστός στα θέλω σου όσο αυτά δεν έρχονται σε κόντρα με τα πιστεύω σου.


ΔΙΔΥΜΟΣ

Το διάστημα με τις περίεργες συγκυρίες και τις δύσκολες καταστάσεις είναι πλέον παρελθόν για σένα Δίδυμέ μου και εσύ νιώθεις έτοιμος να αξιοποιήσεις κάθε ευκαιρία που θα εμφανιστεί μπροστά σου. Έχεις πάρει δύναμη από τις εμπειρίες που απέκτησες και ήρθε η στιγμή να πράξεις τα δέοντα. Στον επαγγελματικό τομέα δείχνουν να σε απασχολούν αρκετά πράγματα το τελευταίο διάστημα οπότε καλό θα είναι να βάλεις μια τάξη και μία σειρά στις υποθέσεις που έχεις ανοιχτές και μετά να ασχοληθείς με αυτές που θέλεις να ανοίξεις. Με πολλές και διαφορετικές υποθέσεις να αιωρούνται το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να βρεθείς σε αδιέξοδο νιώθοντας μπερδεμένος. Στόχευσε στα σημαντικά και μην χάνεις ενέργεια στα μικρά .Τα οικονομικά σου θα έχουν σκαμπανεβάσματα. Προσπάθησε να μην παρασυρθείς σε σπατάλες και επιπόλαιες κινήσεις και να σκεφτείς δύο και τρεις φορές πριν αποφασίσεις τις αγορές

Συναισθήματα  – έρωτας: Στον συναισθηματικό τομέα τα πράγματα μπορούν να κυλήσουν ήρεμα και ομαλά, αν αφήσεις στην άκρη τον εγωισμό σου. Μόνο έτσι θα αποφύγεις προστριβές και εντάσεις που μπορεί να σε οδηγήσουν σε λάθος και εν βρασμό ψυχής αποφάσεις. Προσπάθησε να δεις από πού ξεκινούν τα προβλήματα και να βρεις ουσιαστικές λύσεις.

Η συμβουλή μου:  Ισχυρός δεν είναι αυτός που απαιτεί να δεχτούν την άποψη του αλλά αυτός που έχει τα σωστά επιχειρήματα.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα όρια της υπομονής σου Καρκίνε μου, τα έχεις δοκιμάσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα και ήρθε τώρα η ώρα να δεις πιο καθαρά και να δράσεις αναλόγως. Μια κάποια είδους επανάσταση θα σε βοηθήσει να βγεις από το αδιέξοδο που νιώθεις πως έχεις βρεθεί και να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζεσαι. Στον επαγγελματικό τομέα οι απαιτήσεις των υποθέσεών σου θα είναι κουραστικές όμως θα σε βοηθήσει η καλή σχέση που έχεις με τους ανωτέρους αλλά και τους συνεργάτες σου. Πρέπει να θέσεις τα όρια και να μην επιτρέψεις να τα ξεπεράσει κανείς. Ούτε και εσύ βέβαια. Ολοκληρώνονται κάποιοι κύκλοι και κλείνουν υποθέσεις σημαντικές για την μελλοντική σου εξέλιξη Τα οικονομικά σου βρίσκονται σε αργή και ανοδική πορεία και ασχέτως με τις υποχρεώσεις που τρέχουν, εμφανίζονται ευκαιρίες και διευκολύνσεις. Με σωστή διαχείριση θα αποφύγεις το άγχος και την πίεση και θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις με συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσει σου.

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή έχεις την ευκαιρία να κάνεις σχέδια και όνειρα για το αύριο μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τα πράγματα είναι θετικά με γόνιμο έδαφος για ανανέωση αλλά και νέες γνωριμίες. Φρόντισε να εκμεταλλευτείς σωστά κάθε ευκαιρία και να απολαύσεις μέχρι τέλους αυτά που έρχονται.

Η συμβουλή μου: Όταν θέτεις στόχους θα πρέπει να παραμένεις συγκεντρωμένος σε αυτούς.


ΛΕΩΝ

Πολλά τα ζητήματα που σε απασχολούν και μεγάλες οι αλλαγές που έρχονται Λέων μου, όμως θα πρέπει να θυμάσαι πως το άγχος δεν οδηγεί πουθενά. Προσπάθησε να επαναφέρεις τις δυνάμεις σου, που κάπου βαθιά μέσα σου έχουν κρυφτεί, γιατί θα σου χρειαστούν. Στον επαγγελματικό τομέα θα πρέπει να επικεντρωθείς στους στόχους σου και να μην παρεκκλίνεις ούτε στο ελάχιστο. Και επειδή τα φαινόμενα απατούν κάποιες φορές, να έχεις ανοιχτές τις κεραίες σου και προσπάθησε να ανακαλύψεις γρήγορα τι γίνεται γιατί μπορεί να χρειαστεί να υπερασπιστείς την αξία σου και την σκληρή δουλειά που ρίχνεις καιρό τώρα. Στον οικονομικό τομέα θα πρέπει να βάλεις όρια και προτεραιότητες. Ενδεχόμενα μελλοντικά έξοδα θα πρέπει να σε βρουν προετοιμασμένο και πιο έτοιμο από ποτέ. Ξέρεις πώς να ακολουθήσεις το σχέδιό σου και αυτό ακριβώς θα κληθείς να κάνεις.

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή, μετά από κάποιες ανησυχίες που είχες, όλα δείχνουν να παίρνουν και πάλι το δρόμο τους. Να είσαι κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα γιατί θα χρειαστεί να δώσεις λύσεις στα προβλήματα που θα εμφανιστούν και να αναστρέψεις δύσκολες καταστάσεις..

Η συμβουλή μου: Ο ανταγωνισμός είναι κάτι που σε εξιτάρει, όμως να θυμάσαι πως πρέπει να είναι υγιής για να έχει καλά αποτελέσματα.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πρόοδος και αλλαγές αναμένονται στην ζωή σου Παρθένε μου μαζί με εξελίξεις και ανακατατάξεις πραγμάτων. Όλα αυτά δεν πρέπει να σε τρομάζουν αλλά αντιθέτως θα πρέπει να τα καλοδεχτείς γιατί μονάχα για το καλό σου θα είναι. Επέτρεψε στην ανανέωση να σε παρασύρει και μην αντιστέκεσαι. Στον επαγγελματικό τομέα έρχονται επιτυχίες και η δυνατότητα για εξέλιξη με ικανοποιητικούς για σένα όρους, είναι σχεδόν σίγουρη. Θα πρέπει να επικεντρωθείς στους στόχους σου και να ασχοληθείς με σύνεση, σωστό προγραμματισμό και τον κατάλληλο ενθουσιασμό, αν θέλεις να τους κατακτήσεις. Χρειάζεται να γίνεις πιο δεκτικός και ανοιχτός στις προτάσεις των άλλων και να μην απορρίπτεις προτάσεις που δεν έχεις μελετήσει πρώτα. Στον οικονομικό τομέα πρέπει να δείξεις όλα όσα έχεις μάθει περί οικονομίας και να αποφύγεις ανούσιες σπατάλες. Ο σωστός προγραμματισμός θα αποδειχτεί μονόδρομος για να μην βρεθείς εκτεθειμένος στο μέλλον.

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή, ένα αίσθημα εσωστρέφειας σε διακατέχει και σε κάνει απόμακρο και αποστασιοποιημένο μπροστά στις καταστάσεις. Θα πρέπει να διαθέσεις τον απαραίτητο χρόνο στα αγαπημένα σου πρόσωπα αν θες να δεις βελτίωση στις σχέσεις σου και να λάβεις περισσότερη αγάπη.

Η συμβουλή μου: Να είσαι δίκαιος και ειλικρινής με τους γύρω σου και λίγο πιο πολύ με τον εαυτό σου.


ΖΥΓΟΣ

Μια εβδομάδα προσαρμογής είναι αυτή που έρχεται για σένα Ζυγέ μου και φέρνει μαζί της την κατάλληλη στιγμή για να φιλτράρεις πληροφορίες και δεδομένα και να πάρεις αποφάσεις, εύκολες και δύσκολες, που θα σου δώσουν ασφάλεια και σταθερότητα.. Στον επαγγελματικό τομέα θα πρέπει να τολμήσεις την αλλαγή αν θέλεις να επιβραβευθεί το θάρρος και η πρωτοβουλία σου. Αν παραμείνεις προσηλωμένος στους στόχους σου, πολύ γρήγορα οι ικανότητές σου θα αναγνωριστούν και αυτό θα σε ενθαρρύνει και θα σου δώσει φτερά για να πετάξεις ακόμη πιο ψηλά. Απέφυγε να εμπλακείς σε παρασκηνιακές καταστάσεις γιατί θα δώσεις λαβές για αρνητικά σχόλια. Τα οικονομικά σου φαίνεται να σε απασχολούν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Ευνοϊκές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις θα σου δώσουν το προβάδισμα και ένα αίσθημα ασφάλειας, πράγμα δύσκολο στην εποχή μας. Τακτοποίησε οικονομικές εκκρεμότητες και διεκδίκησε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να παραμείνεις ένα βήμα μπροστά.

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή έχεις την ανάγκη να ξεκαθαρίσεις σχέσεις και να αποφασίσεις με ποιους ανθρώπους συνδέεσαι ουσιαστικά. Θα πρέπει να ανανεώσεις και να αναθερμάνεις την σχέση σου για να χτίσεις έναν σταθερό δεσμό.

Η συμβουλή μου:  Μην φοβάσαι τα λάθη σου γιατί πάντα μαθαίνεις από αυτά, όσο μεγάλα και να είναι.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μία ευνοϊκή εβδομάδα έρχεται για σένα Σκορπιέ μου και η δημιουργικότητα θα σε μεταφέρει σε νέους κόσμους προς εξερεύνηση. Ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας που διαθέτεις, θα σε οδηγήσουν σε όνειρα που μελλοντικά θα γίνουν πράξεις. Αυτός ο δρόμος θα σε οδηγήσει στην επιτυχία και την εξέλιξη. Στον επαγγελματικό τομέα θα εμφανιστούν ευκαιρίες για νέες εργασίες. Δείξε την κατάλληλη προσοχή και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Η εμπιστοσύνη προς το άτομό σου θα ενισχυθεί και η δουλειά σου θα εκτιμηθεί όπως της αξίζει. Στα οικονομικά θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση και αποταμίευση χρημάτων για υποχρεώσεις που θα σε απασχολήσουν μελλοντικά. Δώσε σημασία πρώτα στις βασικές ανάγκες και στις σημαντικές υποχρεώσεις.

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή τα πράγματα μετατρέπονται σε μπερδεμένες καταστάσεις. Από την μία προσπαθείς να βρεις και πάλι την αυτοπεποίθηση σου και από την άλλη γίνεσαι απαιτητικός με τους γύρω σου χωρίς όμως να μπορείς να είσαι ξεκάθαρος για όλα όσα θέλεις. Θα πρέπει να κατασταλάξεις σύντομα πριν να είναι αργά.

Η συμβουλή μου: Άκουσε προσεκτικά τις ανάγκες των γύρω σου και μην ζητάς παραπάνω από όσα μπορούν να σου δώσουν .


ΤΟΞΟΤΗΣ

Δύσκολα αντέχεις τους περιορισμούς και ακόμη δυσκολότερα ακολουθείς το πλήθος Τοξότη μου. Όταν έχεις και την όρεξη να ξεκινήσεις με φόρα δεν μπορεί να σε σταματήσει κανένας. Με σωστή και οργανωμένη σκέψη ήρθε ο καιρός να κάνεις κάποιες αλλαγές Στον επαγγελματικό τομέα οι προοπτικές είναι πολλές και εσύ έτοιμος να διεκδικήσεις κάθε στόχο σου. Λιγάκι πιο προσεκτικός πρέπει να είσαι γιατί κάποιες φορές εμφανίζονται εμπόδια που προσπαθούν να σε βγάλουν εκτός προγράμματος. Πολύ δουλειά με μικρές δόσεις χαλάρωσης και πάλι δουλειά. Στα οικονομικά σου θα πρέπει να βάλεις προτεραιότητες και να οργανωθείς καλύτερα αν θέλεις να ανταπεξέλθεις όπως πρέπει στις υποχρεώσεις σου. Ξεκίνα από τα απλά και προχώρα αργότερα στα πολύπλοκα.

Συναισθήματα  – έρωτας:  Στην προσωπική σου ζωή επικρατεί ένταση και νευρικότητα. Φυσικά και δεν σε επηρεάζει κάποιος και όλα ξεκινούν από εσένα. Χρειάζεσαι πραγματικά ξεκούραση και αλλαγή παραστάσεων το συντομότερο. Μέχρι τότε προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και το μυαλό σου στην θέση του. Εναλλακτικά ψάξε να βρεις ασφαλείς τρόπους εκτόνωσης για το καλό όλων.

Η συμβουλή μου: Ο προσωπικός χρόνος είναι κάτι που οφείλεις να διεκδικήσεις όσο απίθανο και αν σου φαίνεται.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ηλιόλουστες μέρες με θετικές σκέψεις έρχονται σύντομα Αιγόκερέ μου, γι αυτό ετοιμάσου να υποδεχτείς την καλή ενέργεια του σύμπαντος . Οι καλύτερες μέρες που επιθυμούσες είναι μπροστά σου και εσύ φρόντισε να εκμεταλλευτείς σωστά κάθε νέα ευκαιρία. Στον επαγγελματικό τομέα θετικές εξελίξεις φέρνουν οι συνεργασίες και επιτυχημένα αποτελέσματα η ομαδική δουλειά. Φρόντισε να δημιουργήσεις μια δυνατή ομάδα και θα οδηγηθείς ολοταχώς προς την επιτυχία. Καθυστερήσεις και προβληματισμοί δεν θα λείψουν αλλά όλα μπορούν να ξεπεραστούν με τις κατάλληλες πράξεις και λύσεις. Στα οικονομικά, τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν στην θέση τους και η ικανοποίηση σου θα είναι προφανώς μεγάλη. Όπως καταλαβαίνεις καθοριστικές θα είναι οι μέρες που διανύεις για το μετά και με αυξημένο το αίσθημα της ανησυχίας, όμως αν παραμείνεις πιστός στο πρόγραμμά σου, θα έρθει το αίσθημα της ασφάλειας να καλύψει κάθε αμφιβολία

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή έχεις πολλές επιθυμίες που έχουν μείνει καιρό ανεκπλήρωτες. Θα πρέπει να βάλεις σε τάξη τα θέλω σου και προτεραιότητες στις εσωτερικές σου ανάγκες.

Η συμβουλή μου: Οι άνθρωποι δεν είναι ανάγκη ή επιθυμία, είναι κομμάτια του εαυτού σου. Κάποια από αυτά, μπορείς να τα αποχωριστείς και άλλα όχι


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με την αλλαγή του καιρού που πλησιάζει έρχονται αλλαγές και στην ζωή σου Υδροχόε μου. Αλλαγές που θα σε κινητοποιήσουν και θα σου υπενθυμίσουν πως τίποτα δεν μένει ίδιο για πολύ και φυσικά πάντα υπάρχει ελπίδα. Στον επαγγελματικό τομέα θα χρειαστεί να οπλιστείς με υπομονή. Η ψυχραιμία σου θα αποδειχθεί αναγκαία και η λογική πρακτική σου θα σε αποζημιώσει. Φρόντισε να μείνεις έξω από παρεξηγήσεις και μακριά από ξεσπάσματα τρίτων. Η καλύτερη πρόταση είναι να ασχοληθείς με νέες υποθέσεις και συνεργασίες. Έτσι θα κρατηθείς σε εγρήγορση και θα οδηγηθείς στην επιτυχία χωρίς απώλειες. Τα οικονομικά σε ζορίζουν και νιώθεις πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Θα πρέπει να προσέξεις τα οικονομικά ανοίγματα και να αποφύγεις να δοκιμάσεις την τύχη σου γιατί το να παρασυρθείς σε υπερβολές είναι πολύ εύκολο αλλά καθόλου συνετό.

Συναισθήματα  – έρωτας: Η προσωπική σου ζωή σε βρίσκει σε σταυροδρόμι. Διλήμματα για τις αλλαγές και δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιον δρόμο να πάρεις. Έχεις απόλυτη ανάγκη την ηρεμία και πρέπει να δουλέψεις για να την βρεις. .

Η συμβουλή μου: Στην παρούσα φάση της ζωής σου δεν υπάρχουν λάθος επιλογές. Κάτι θα πάρεις και κάτι θα χάσεις


ΙΧΘΥΣ

Δυσκολίες φαίνεται να αντιμετωπίζεις Ιχθύ μου το τελευταίο διάστημα με κάποιες ενδιάμεσες λάμψης θετικών νέων. Γενικά όμως είσαι αρκετά προβληματισμένος για τις υποθέσεις του σήμερα και την ανασφάλεια του αύριο. Θα πρέπει να σκεφτείς λογικά και να δεχτείς τις συνέπειες των αποφάσεών σου. Στον επαγγελματικό τομέα δημιουργούνται ευκαιρίες που δεν ξέρεις όμως πώς να τις διαχειριστείς. Δεν έχεις περιθώρια για αναβολή ούτε για ξεκούραση, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις με δύναμη και όρεξη στην αρένα. Με αυτό τον τρόπο θα έρθουν καλύτερες μέρες και εσύ θα νιώσεις και πάλι την ικανοποίηση της επιτυχίας. Στον οικονομικό τομέα, θα πρέπει να συγκεντρωθείς στην σωστή διαχείριση των χρημάτων σου και να θέσεις προτεραιότητες. Οι υποχρεώσεις υπάρχουν και πρέπει να τακτοποιηθούν στην ώρα τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγεις τα ανούσια έξοδα και τα τρελά όνειρα.

Συναισθήματα  – έρωτας: Στην προσωπική σου ζωή τα πράγματα φαίνονται πιο εύκολα και ήρεμα. Αντιμετωπίζεις κάποιες καταστάσεις που σε ζορίζουν αλλά σε γενικές γραμμές έχεις βάλει τα πράγματα σε τάξη. Η ασφάλεια είναι αυτή που σε απασχολεί κατά καιρούς όμως ο χρόνος θα δείξει.

Η συμβουλή μου:  Η ισορροπία είναι αυτό που χρειάζεσαι και θα πρέπει να την βρεις πρώτα μέσα σου.


Φωτογραφία Pixabay

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως


 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
19.4 ° C
20.6 °
16.7 °
67 %
2.1kmh
0 %
Τρ
25 °
Τε
25 °
Πε
24 °
Πα
18 °
Σα
16 °