Ζουράρις για τα σχολικά βιβλία: μπουρδολόγιο, αυτά είναι η τρίτη μικρασιατική καταστροφή

Ζουράρις για τα σχολικά βιβλία: μπουρδολόγιο, αυτά είναι η τρίτη μικρασιατική καταστροφή

Με ένα βιβλίο στο χέρι επέλεξε να ανέβει στο βήμα της Βουλής ο Κώστας Ζουράρις ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως, και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
 
Αφορμή της έντονης κριτικής του κ. Ζουράρι ήταν τα σχολικά βιβλία του 2006, τα οποία χαρακτήρισε ως «την τρίτη μικρασιατική καταστροφή της γλώσσας», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «έχει αφαιρεθεί ακόμη και ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα που αναφέρεται σε μουσουλμάνους κατακτητές».
 
«Ο ιδρυτικός λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα -μετά φράση “ύστερα ήρθαν οι μουσουλμάνοι”, μετά από αυτό έκοψαν επειδή έλεγε έκοβαν τις γλώσσες του λαού- δεν τους άρεσε γιατί ήταν νεωτερικόν, και το αντικατέστησαν με αυτό το “μπουρδολόγιο”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.

Σχολιάζοντας τα «πάθη» τα σημερινά και δη της Παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως τα χαρακτήρισε, χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «βλακόμετρο» και «κατιναριό» γι’ αυτούς που γράφουν αυτά τα βιβλία και λέγοντας ότι θα έπρεπε να ξέρουν ότι «χάριν στους Ελεύθερους πολιορκημένους μπορεί να γράφει αυτά που γράφει».

 
Ακόμα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι 44 δημοτικά τραγούδια αντικαταστάθηκαν με συνταγές μαγειρικής, ενώ σημείωσε ότι με τον τρόπο που διδάσκονται τα παιδιά της 6ης δημοτικού την προστακτική, «παθαίνεις 4 εγκεφαλικά καθώς βασίζονται στις οδηγίες χρήσεως ηλεκτρικής καφετέριας».
 
«Αυτό το βλακόμετρο αυτού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ευτυχώς οι δάσκαλοι δεν το εφαρμόζουν», ανέφερε ο κ. Ζουράρις
 
Κλείνοντας μάλιστα την απίστευτη ομιλία του, ο κ. Ζουράρις αναφώνησε «Αι σιχτίρ πια!», και χαρακτήρισε τα σχολικά βιβλία ως την τρίτη μικρασιατική καταστροφή.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως