18.4 C
Thessaloniki
17.8 C
Athens

Ζώδια – Εβδομαδιαίες Προβλέψεις & συμβουλές 15/11 – 21/11

Arcana - Ζώδια 47η εβδομάδα του έτους 2020

Arcana _ Διανύουμε την 47η εβδομάδα του 2020

Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία και το πεπρωμένο

Δύο άσσοι στη σειρά. Εξάρες. Το δέκα το καλό. Μια καλή κουβέντα τη κατάλληλη στιγμή. To ταξιδι που απέφυγες και δεν βρέθηκες στο μοιραίο λεωφορείο ή αεροπλάνο. Ένα κερδισμένο λαχείο. Μία ευνοια από εκεί που δεν περίμενες. Όλα αυτά πιστεύεις πως είναι τύχη; 
 

Μα σε μένα τίποτε καλό δεν συμβαίνει μπορεί να γυρίσει και να πει κάποιος.
Όμως αυτός ο κάποιος θα έπρεπε να το ψάξει, να αναρωτηθεί το γιατί

Ένας άνθρωπος που πιστεύει στην καλή του τύχη θα διαθεσει περισσότερη ενέργεια ασχολούμενος με θέματα που θεωρεί ότι η τύχη ή η πίστη του, θα τον βοηθήσει να πετύχει. Αντίστοιχα ο άνθρωπος που είτε πιστεύει ότι είναι κακότυχος, είτε δεν διαθέτει πίστη σε μια Ανώτερη Δύνημη, θα ασχοληθεί με κρύα καρδιά, γιατί εκ των προτέρων δεν υπάρχει κάτι να πιστεύει και να παίρνει δύναμη. Μέσα του βαθιά πιστεύει  ότι θα αποτύχει, ουσιαστικά αυτός έλκει την αποτυχία (η έλξη είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο). Ας το πούμε με τον πιο απλο τρόπο: αφιερώνοντας κάποιος περισσότερο χρόνο, πίστη και ενέργεια ασχολούμενος με ένα στόχο, αυξάνονται και οι πιθανότητες επιτυχίας ούτως η άλλως. Από αυτό προκύπτει και ο όρος αυτοεκπληρούμενη προφητεία.


Η πίστη είναι κάτι που είτε το έχεις, είτε δεν το έχεις, μπορει καποιος να πιστεύει στο οτιδήποτε και να πορεύεται. Η συλλογική πίστη, είναι ένα άλλο επίσης πολύ μεγάλο κεφάλαιο.
  
Η Αστρολογία επιχειρεί να ερμηνεύσει τις τάσεις και τις επιρροές που υπάρχουν, ώστε να επιστήσει την προσοχή, ή να προειδοποιήσει τον άνθρωπο για επικείμενους κινδύνους ή αυτά που ονομάζουμε ευκαιρίες, εύνοια.  Όμως οι δυνάμεις που υπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο είναι πολλαπλάσια ισχυρότερες, απο όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Μπορούν να ανατρέψουν όσα “πρόκειται να μας συμβούν”. Να αλλάξουν το πεπρωμένο, τη μοίρα από την οποία υποτίθεται ότι δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει. Όπως έλεγε και ο Μπάροουζ  «Σε ένα μαγικό σύμπαν δεν υπάρχουν συμπτώσεις και δεν υπάρχουν ατυχήματα. Τίποτα δεν συμβαίνει, εκτός και εάν κάποιος θέλει να συμβεί» 

Η πορεία της ζωή ενός ανθρώπου και αυτά που ονομάζουμε μοιραίο, γραφτό, πεπρωμένο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο το αποτέλεσμα των πράξεων που γίνονται για να πραγματοποιηθούν ή να τα εμποδίσουν. 
Arcana

Arcana – εβδομαδιαίες προβλέψεις για όλα τα ζώδια 

► ΚΡΙΟΣ 
Μήπως είναι πολλά τα θέματα που σε απασχολούν μέχρι τώρα Κριέ;  Έχεις εντοπίσει τι από όλα είναι αυτό που σου προκαλεί το μεγαλύτερο άγχος;  Τι ακριβώς είναι αυτό που σε αποσυντονίζει;  Τις υπερδυνάμεις τις έχεις! Προσπάθησε να τις επαναφέρεις αν κάπου βαθιά μέσα σου έχουν κρυφτεί, γιατί θα σου χρειαστούν σε πολλά μέτωπα. Πχ στον χώρο εργασίας, ή στον κοινωνικό σου κύκλο κάποιος καταστρώνει ένα σχέδιο εξόντωσης σου. Ίσως αυτός ο κάποιος ή κάποια να ονειρεύεται να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Άνοιξε τις κεραίες σου και προσπάθησε να ανακαλύψεις γρήγορα τι γίνεται γιατί θα χρειαστεί να πατήσεις πόδι και να υπερασπιστείς τα κεκτημένα. Και είναι πολύ κρίμα να τη πατήσεις γιατί και την αξία σου έχεις αποδείξει αλλά κυρίως είναι κρίμα για την σκληρή δουλειά που ρίχνεις καιρό τώρα. Θα μου πεις (και δίκιο θα έχεις) πως εσύ πολύ το προσπαθείς, ανάσα όμως δεν μπορείς να πάρεις με τα οικονομικά σου.  Οσονούπω θα ανακαλύψεις πως υπάρχει μια πηγή (εσόδων; ενέργειας; ιδεών;) που μέχρι τώρα δεν είχες αντιληφθεί. Να το θυμάσαι αυτό που σου γράφω Υπάρχουν πρόσωπα που κινούνται εντός του κύκλου σου που φαίνεται να σου απλώνουν χέρι βοήθειας. Κάποιες λύσεις στα προβλήματα φαίνονται να υπάρχουν. Αλλά σου εφιστώ τη προσοχή στα όρια που θα βάλλεις, γιατί αυτός που σου προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Όσο για τις ερωτικές σου σχέσεις, κουκιά μετρημένα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για μία προσπάθεια «επανασύνδεσης». Το ερώτημα προς εσένα είναι με ποιο πρόσωπο θα ήθελες περισσότερο να έλθεις κοντά εκ νέου. Είναι ένα δικό σου θέμα που εσύ πρέπει να ξεκαθαρίσεις εντός σου. 

Η συμβουλή μου: μην πέσεις στην παγίδα του κακού ανταγωνισμού, ή του κοινωνικού σχολιασμού θίγοντας τα κακά κείμενα. Αφενός δεν σου πάει και αφετέρου γιατί πάντα σε ένα μεγάλο βαθμό ισχύει πως όποιος σκάβει λάκκους συνήθως πέφτει ο ίδιος μέσα.   

 
► ΤΑΥΡΟΣ 
Δύσκολα και δύσβατα φαίνονται τα πράγματα Ταύρε. Είναι λες και το σύμπαν έχει βάλει σκοπό να σου ρουφήξει το μεδούλι. Θα μου πεις πως συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Έχει μάθει στα ζόρικα να τραβάς κουπί, να αντιστέκεσαι ακόμη και όταν όλοι οι άλλοι κάνουν πίσω. Το κάνεις χρόνια τώρα και το κάνεις γιατί απλά μπορείς. Κρύβεις ακόμη περισσότερη δύναμη μέσα σου και αυτή την εποχή ήρθε ο καιρός να την ξυπνήσεις και να την αφήσεις να κάνει την δουλειά της. Την  ένταση που νιώθεις να υπάρχει στο χώρο που κινείσαι φρόντισε να την εκμεταλλευτείς υπέρ σου. Σκοπός σου είναι να μετατρέψεις τον θυμό σου σε πείσμα. Αν το κάνεις σύντομα θα καταφέρεις να βγάλεις εις πέρας κάθε εμπόδιο δίνοντας λύσεις επιτυχίας. Στα οικονομικά από την άλλη, μπορείς να βροντοφωνάξεις “Show me the money” (όπως φώναζε και ο Tom Cruise στο ρόλο του Jerry Maguire στην ομότιτλη ταινία). Ναι χρήματα υπάρχουν αλλά που βρίσκονται. Το ζητούμενο είναι να περάσουν στα δικά σου τα χέρια, να μπούνε στο  δικό σου πορτοφόλι. Και αν αρχικά μοιάζει σε άλλους να ανήκουν, με ένα έξυπνο τρόπο θα περάσουν σε σένα. Νόμιμο και ηθικό είναι να παίρνεις αυτά που σε αναλογούν, μη σε λούζει κρύος ιδρώτας. Στα συναισθήματα και στα ζητήματα καρδιάς που έχεις την βοήθεια της Αφροδίτης, οι εξελίξεις θα είναι καταλυτικές. Γιατί εκεί που εσύ μπορείς, οι άλλοι σκοντάφτουν.
Η συμβουλή μου: Μπορείς να καταφέρεις ότι επιθυμείς αρκεί να το πιστέψεις. Άσε τις δικαιολογίες και τους φόβους σου στην άκρη και προχώρα δυναμικά χωρίς να κοιτάξεις πίσω αυτά που αφήνεις και αυτά που σε καταδιώκουν     

 
► ΔΙΔΥΜΟΣ 
Είναι μια εβδομάδα αλλαγών και αποφάσεων αυτή που θα περάσεις ευέλικτε Δίδυμε. Κάποιοι σημαντικοί  τομείς της ζωής σου θα έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Μην τα θέλεις και όλα δικά σου, για κάτι τέτοια άστοχα που κάνεις μερικές φορές, έχεις βγάλει κακό όνομα και κάποιοι (λίγοι ευτυχώς) ακούνε δίδυμος και αλλάζουν δρόμο. Δρομολόγησε αλλαγές στο χώρο που κινείσαι καθημερινά, κάνοντας αν χρειαστεί ακόμα και στροφή 180 μοιρών στον τρόπο σκέψης σου. Ίσως είναι η στιγμή να πορευτείς μόνος σου γιατί ως γνωστόν “μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα”, που λέει και ο λαός. Δεν υπάρχει μπροστά σου κάποιο αστυνομικό μυστήριο που πρέπει να λύσεις. Τα προβλήματα, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους τα έχει κάνει φύλλο και φτερό η οξυδέρκεια και η διορατικότητα του γνήσιου Δίδυμου. Δεν είναι τυχαίο πως μόνο εσύ μπορείς να δεις σ αυτή την δύσκολη εποχή, φως στο τούνελ. Ένα θέλω να κρατήσεις καλά στο μυαλό σου, ακολουθείς επιτυχημένο και αποδοτικό μονοπάτι. 
Στα θέματα καρδιάς θα χρειαστεί να έχεις κουράγιο και υπομονή γιατί χαροπαλεύουν. Θα ζήσεις σκηνές ζηλοτυπίας και ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή του κάποιο τρίτο πρόσωπο. Το θέμα είναι αν θα είσαι στη θέση του θύτη ή του θύματος.  Όμως “Αυτοί που πολεμούν την φωτιά με την φωτιά, καταλήγουν με στάχτες” όπως είπε και η Pauline Phillips γνωστή και ως Abigail Van Buren, Αμερικανίδα αρθρογράφος και αν καταφέρεις να πιάσεις το νόημα αυτής της φράσης θα βγεις αλώβητος από περίεργες καταστάσεις.
Η συμβουλή μου : Ηρεμία, χαμηλά οι τόνοι για να υπάρξει τάξη και ασφάλεια. Επιπλέον, μην επιτρέψεις συναισθηματισμούς να σε παρασύρουν. Να σκέφτεσαι δύο φορές και να πράττεις μία.

 
► ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μέρες φωτεινές με ευχάριστα νέα έρχονται σύντομα, γι αυτό άνοιξε την αγκαλιά σου διάπλατα και χαμογέλα ευαίσθητε Καρκίνε. Οι καλύτερες μέρες που όλοι επιθυμούν καταλήγουν στο δικό σου δρόμο. Αυτά που διακαώς επιθυμούσες είναι πλέον μια ανάσα δρόμος. Θετικές εξελίξεις θα φέρει μια συνεργασία. Φρόντισε είτε να δημιουργήσεις μια δυνατή ομάδα, είτε να αποφύγεις να κινηθείς χωρίς κάποια συμπαράσταση. Στα άστρα έχει ανοίξει ο δρόμος, τα εμπόδια υπερπηδούνται. Μην περιμένεις να οδηγηθείς ολοταχώς προς την επιτυχία. Ο Δίας παρέα με τον Πλούτωνα μπορεί να σου βάλουν εμπόδια, έτσι για να γελάσουν, αλλά κάπου σου έχουν κρυμμένη και την λύση τους. Ψάξε, ψάξε και θα την βρεις. Στον τομέα που σχετίζεται με απολαβές (υλικές και ηθικές), φρέσκο φουρνισμένη και ζεστή έρχεται μια προσφορά που θα σου γίνει.  Η ικανοποίηση που θα λάβεις θα είναι μεγάλη. Πίσω όμως από το προφανές υπάρχει και ένα δεύτερο επίπεδο που καλείσαι να εξερευνήσεις. Όπως καταλαβαίνεις καθοριστικές θα είναι οι μέρες που διανύεις για το μετά και κάπου μπορεί να χάσεις τις ισορροπίες σου, όμως αν πιστέψεις σε σένα όσο πιστεύουν τα παιδιά στον Άγιο Βασίλη, είναι σίγουρο πως θα τρίβεις τα μάτια σου από όσα θα καταφέρεις. Αυτό που θέλω να θυμάσαι από αυτά που διαβάζεις είναι τρεις λέξεις: Πίστη, πίστη, πίστη Την ίδια πίστη θέλω να δείξεις και στα προσωπικά σου. Έχεις τόσα όνειρα και επιθυμίες, κάνεις σκέψεις (τρελές πολλές φορές) και ελπίζεις. Συνέχισε έτσι και μια νέα αρχή θα γίνει .
Η συμβουλή μου: Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Η κατάλληλη στιγμή είναι πάντα η καλύτερη. Αυτή έρχεται να σε συναντήσει οπότε πρόσεχε μην την χάσεις. 

 
► ΛΕΩΝ 
Έναν περιορισμό τον νιώθεις Λιοντάρι μου και δεν αναφέρομαι στο lockdown και στο κακό που βρήκε την ανθρωπότητα. Πιέζεσαι και καταπιέζεσαι, φυσάς και ξεφυσάς και καθόλου δεν βολεύεσαι σε αυτή τη θέση. Σοβαρές σκέψεις κάνεις για το μέλλον σου και ένα οικογενειακό θέμα εμφανίζεται από τα παρασκήνια που αναζητά λύση. Αλλαγές και ανατροπές φέρνεις από μόνος σου έτσι για να σπάσεις την μονοτονία των ημερών. Πολύτιμη βοήθεια θα χρειαστείς και θα την έχεις γιατί έρχονται αποκαλύψεις που θα σε κάνουν να βγάλεις καπνό από τα αυτιά. Θυμήσου τι έκαναν οι Σπαρτιάτες πριν την μάχη. Χτένιζαν τα μαλλιά τους, φρόντιζαν την εμφάνιση τους λες και ετοιμαζότανε να κάνουν παρέλαση.  Υπήρχε μια ηρεμία και μια μεγαλοπρέπεια στον πολεμιστή που ετοιμαζόταν για πόλεμο. Ο θυμός, η ένταση τους έβγαινε πάνω στη μάχη. Έτσι και εσύ προετοιμάζουν και βγάλε ορμή, θυμό στο δικό σου πεδίο μάχης (σπουδές, δουλειά, στόχοι, αναζήτηση). Αν και είναι λίγο πρόωρο θα στο πω από τώρα, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις εν όψει χειμώνα. Ένα μεγάλο deal βρίσκεται μπροστά σου. Θα υπάρχει μεγάλη ανταμοιβή, αλλά θα βρεθείς σε πόλεμο συνείδησης γιατί θα χρειαστεί να πάρεις κάποιες αποφάσεις που φέρνουν σε κόντρα τα ιδανικά με το συμφέρον σου. Η φωτιά στην καρδιά στέλνει καπνό στο μυαλό, λέει μια αγγλική παροιμία, γι αυτό σκέψου καλά πριν αποφασίσεις αν θα τραβήξεις Βόρεια ή Νότια.  Στα θέματα καρδιάς τώρα, τα πράγματα είναι θετικά. Αυτή η φλόγα που πάντα έχεις μέσα σου, δημιουργεί ένα μυστήριο που πολλοί θέλουν να λύσουν. Παραμένεις ένα ιδιαίτερα θελκτικό άτομο ακόμα και όταν κυκλοφορείς με τουπέ χιλίων καρδιναλίων.
Η συμβουλή μου: Με βιαστικές κινήσεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μπουρδουκλώσεις τα πόδια σου. Βάδιζε αργά και καμαρωτά, ήρεμα, σταθερά βήματα. Θα τρέξεις και θα κάνεις πανικό, όπως αρμόζει στον χαρακτήρα σου, την κατάλληλη στιγμή   

 
► ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Θα πρέπει να είσαι δυνατός και να δείξεις όλο το μεγαλείο της αποφασιστικότητας που έχεις μέσα σου. Αν το καταφέρεις αυτό, να είσαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά, ακόμα και αν δεν φαίνεται από την αρχή αυτό. Είναι μία πολύ καλή χρονική περίοδος για να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που έχεις βάρος εδώ και καιρό, όχι μόνο στην συνείδησή σου. Θα βρεθείς αντιμέτωπος με ανατροπές στον επαγγελματικό τομέα, τις οποίες δεν περιμένεις αλλά ούτε και δημιουργείς εσύ. C est la vie όμως, αγαπημένε μου Παρθένε, που λένε και οι Γάλλοι. Φάε κανένα croissant πιές και μία chocolat, ζεστή κατά προτίμηση, να πάρεις την γλύκα σου και εσύ. Η προνοητικότητα σου ακόμα μία φορά θα είναι καταλυτική. Αύξηση έρχεται στην λίστα εξόδων σου όμως έχεις τη τύχη με το μέρος σου, καθώς αντίστοιχη αύξηση υπάρχει και σε αυτά που θα εισπράξεις  Έτσι θα καταφέρεις να ισορροπήσεις τις καταστάσεις και να ικανοποιήσεις την τελειομανία που σε δέρνει. Στον βαθύ συναισθηματικό σου κόσμο αν ψάχνεις για τον υπαίτιο στα προβλήματα σου θα ανακαλύψεις πως για όλα φταις εσύ. Ναι ναι εσύ, που γράφεις σενάρια και τα σκηνοθετείς κιόλας. Οπότε αποφάσισε τι θέλεις. Ίσως ήρθε η ώρα για μία απόφαση σταθμό της ερωτικής σου καριέρας. Αυτό που θέλω να βάλεις καλά στο μυαλό σου είναι πως τα θέματα καρδιάς συνδέονται απόλυτα με ένα ωραιότατο ταξιδάκι. Δεν θέλω να νομίζεις ότι σε περιπαίζω, ξέρω πως τώρα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Μπορείς όμως κάλλιστα να ξεκινήσεις την οργάνωση ενός ταξιδιού που με την πρώτη ευκαιρία θα κάνεις αμέσως. Bon voyage!!!    
Η συμβουλή μου: Να προσέχεις τα μυστικά σου. Από μια μικρή ατυχία ή σύμπτωση μπορεί κάτι να μαθευτεί. Αυτό θα είναι μια ρωγμή που πιθανόν να σε ματώσει. Αλλά Παρθένε για σένα έχω και μια δεύτερη συμβουλή: δεν πρέπει να κρίνεις ποτέ αυτό που συμβαίνει, την ίδια ώρα. Το σύμπαν ξέρει καλύτερα από σένα τι γίνεται και γιατί. Αυτό που σήμερα μπορεί να μοιάζει δυσάρεστη ή κακή εξέλιξη σε λίγες βδομάδες ή μήνες θα αποδειχθεί πως ήταν για το καλό σου.  

 
► ΖΥΓΟΣ
“Στον αγώνα της ζωής, όποιος και αν είναι ο στόχος σου, να κρατάς τα μάτια σου στο λουκουμά και όχι στην τρύπα”, είπε ο Oscar Wilde. Ο Ιρλανδός μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός, που συμπτωματικά είναι κ αυτός Ζυγός (16 Οκτωβρίου 1854), μπορεί να σε καταλάβει καλύτερα από τον καθένα. Η διάθεσή σου είναι τόσο ανεβασμένη που μάλλον από την πολύ χαρά κάπου θα την πατήσεις. Στο χώρο εργασίας σου, πέρασες από χίλια μύρια κύματα, όμως η πορεία σου ήταν ορθή. Αν τώρα όλα βαίνουν θετικά αυτό οφείλεται στην δική σου θετική στάση. Μια σημαντική υπογραφή θα μπει ή σε κάποια συμφωνία που παλεύεις καιρό θα κλείσει ευνοϊκά για σένα. Ό,τι και να είναι, σημασία έχει το αποτέλεσμα που θα είναι υπέρ σου. Καιρός να επενδύσεις σε επιθυμίες, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς το επόμενο διάστημα όσο καλύτερα μπορείς.  Αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ικανοποιήσεις όνειρα και σκέψεις όχι πρώτης ανάγκης. Μόνο μην παρασυρθείς πολύ. Καλά τα γούστα αλλά μην ξεχνάς και τις υποχρεώσεις σου γιατί θα επιστρέψουν αργότερα μαζεμένες. Στον συναισθηματικό σου κόσμο υπάρχουν ακόμη τρικυμίες. Να θυμάσαι πως την ανάγκη για μία ζεστή και τρυφερή αγκαλιά μέσα την οποία θα τρέξεις να κρυφτείς, την έχουν όλοι. Και ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Τίποτα δεν είναι μόνιμο αν δεν κρύβει αλήθεια, οπότε φρόντισε να προσέχεις, να μην έχεις μεγάλες προσδοκίες ή τουλάχιστον να μην αναστατωθείς με την αλλαγή σχεδίων.
Η συμβουλή μου: Μόλις το παρελθόν σου χτυπήσει την πόρτα, κοίτα από το ματάκι πρώτα. Αν δεν θες, μπορείς απλά να ρωτήσεις ποιος είναι και να σκεφτείς καλά αν πραγματικά θέλεις να ανοίξεις.  

 
► ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με μια πλήξη και στασιμότητα έρχεσαι αντιμέτωπος κατάφατσα Σκορπιέ. Με λύπη μου, σου γράφω πως αυτό είναι κάτι που δε μπορείς εύκολα να διαχειριστείς. Στην προσπάθεια σου για να βρεις το αναπάντεχο, πρόσεχε μην σου έρθει ο ουρανός κατακέφαλα. Τον πλανήτη εννοώ, που σε γυροφέρνει. Στην γειτονιά σου, στα ενδότερα των σχέσεων, ένας χαμούλης γίνεται, για να λέμε την αλήθεια, με ένα κλίμα που μυρίζει μπαρούτι ανάμεσα στα άτομα που συναναστρέφεσαι (φίλοι, συνάδελφοι ή συγγενείς). Έντονοι προβληματισμοί και ακόμα πιο έντονος ο ανταγωνισμός που θα εισπράξεις πριν φτάσεις στην απογοήτευση, ανακαλύπτοντας πως οι περισσότεροι δρουν εγωιστικά και υπολογίζοντας μόνο τον εαυτό τους. Αυτό θα σε αναγκάσει να λειτουργήσεις μόνος σου και όχι με το ομαδικό πνεύμα που νόμιζες πως έχουν και οι γύρω σου. Μετά φταις εσύ που γίνεσαι εκδικητικός και μυστικοπαθής; Άσε που τα οικονομικά σου παραμένουν πιο ουδέτερα και από το ph που περιέχουν τα αφρόλουτρα κατά της αλλεργίας.  Οι όμορφες στιγμές κρύβονται σε αυτά που θα ζήσεις στην προσωπική σου ζωή.  Θα σε κάνουν να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις λιγάκι. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες ανατροπές, μην νοιάζεσαι όμως και μην ανησυχείς, γρήγορα θα μπουν και πάλι όλα σε τάξη.
Η συμβουλή μου: Υπάρχουν φορές που πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω πριν τρέξεις μπροστά. Αλλά υπάρχουν και φορές που πρέπει απλά να ακολουθήσεις άλλο δρόμο. Στο χέρι σου είναι να διαλέξεις τι πρέπει να κάνεις εσύ.
 
 
► ΤΟΞΟΤΗΣ
Πολλές φορές η έμφυτη αισιοδοξία σου σε έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Παίρνεις αψήφιστα πολλά πράγματα στην καθημερινότητα σου και το “Δεν πειράζει” είναι μία έκφραση που συχνά χρησιμοποιείς. Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως πως κάποιες από τις καταστάσεις που περνάς μπορεί όντως να πειράζουν; Να έχεις τον νου σου αυτό το διάστημα γιατί κάποιοι μπορεί να πατήσουν πάνω σε αυτό και να προσπαθήσουν με ύπουλους τρόπους να σε πιάσουν κορόιδο. Όχι ότι είναι κάτι εύκολο αυτό γιατί πιάνεις πουλιά στον αέρα εσύ, αλλά για καλό και για κακό έχει τα μάτια σου ανοιχτά. Κάποιες αιφνίδιες αλλαγές έρχονται αλλά μην πτοείσαι. Είχες αρχίσει ήδη να βαριέσαι οπότε βλέπεις με θετική ματιά αυτές τις αλλαγές. Τα κέρδη σου μεγαλώνουν με επιτυχία μα να θυμάσαι να μην ανακατεύεις τα προσωπικά με τα επαγγελματικά γιατί θα το μετανιώσεις. Σίγουρα δεν διαθέτεις χαίτη σαν της Ραπουνζέλ αλλά στα θέματα καρδιάς μαλλιά κουβάρια θα γίνεις και η αιτία είναι απλή. Ένα πρόσωπο εισβάλει και αναστατώνει την καθημερινότητά σου. Δεν είναι απαραίτητα ερωτική σχέση, λαϊκά κέρατο, μπορεί να είναι ένας φίλος, μια ξαδέλφη ή και η πεθερά σου επίσης. Όποιος και να είναι, σε επηρεάζει πολύ και αρνητικά γι’ αυτό καλό είναι να απομακρυνθείς διακριτικά ή και όχι.
Η συμβουλή μου: Μην ανοίγεσαι και μην εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα. Μπορεί εσύ να είσαι η χαρά της ζωής αλλά κάποιους τους αρέσουν τα μπερδέματα της ζωής των άλλων.  
 

 
► ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ  
“Η ζωή δεν είναι πρόβα. Η κάθε μέρα είναι πρεμιέρα”, σε συμβουλεύει ο Αυστραλός συγγραφέας Peter J. Daniels αλλά εσύ δεν ακούς. Γενικά αυτό το διάστημα δεν φέρεσαι σωστά (απέναντι στον εαυτό σου). Μπορεί να αναπνέεις αλλά δεν ζεις την κάθε μέρα όπως πρέπει. Δημιουργούνται αντιδράσεις και έντονες διαφωνίες στο οικογενειακό σου περιβάλλον και το φταίξιμο βαραίνει εσένα. Καλό θα είναι στα θέματα που απασχολούν και άλλους, να μην παίρνεις πρωτοβουλίες και αποφάσεις μόνος σου. Μοναχός σου χορεύεις μόνο όταν οι χορογραφίες είναι solo. Αν είναι χορός για περισσότερους από έναν, ο σωστός συγχρονισμός μόνο μπορεί να σε απογειώσει και να δεχτείς το ζεστό χειροκρότημα των θεατών. Στα εκτός της οικείας σου, είτε επαγγελματικά είναι αυτά, είτε αφορούν σπουδές, είτε έχουν να κάνουν με την εξέλιξη σου ή την προσαρμογή σου σε μια κατάσταση εμφανίζονται εμπόδια. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να ξεπεραστούν, είναι ένα χέρι βοηθείας. Τότε μπορείς να ελπίζεις οτι θα εξαφανιστούν σχεδόν ως δια μαγείας. Η μαγεία όμως πάντα βρίσκεται εντός μας, αυτό να θυμάσαι. Επίσης όμως παράλληλα πρέπει να  θυμάσαι πως τίποτε δεν είναι τζάμπα. Αυτά που μπορεί να σου ζητηθούν ως ανταλλάγματα μπορεί να μην σου αρέσουν. Ρώτα τις παλιές μάγισσες αυτές ξέρουν καλά τι εννοώ Η προσωπική ζωή σου, ότι και να πιστεύεις εσύ, δεν θα έλεγα πως βρίσκεται τις καλύτερες στιγμές της. Ξέρεις γιατί; Γιατί έχεις παραμελήσει πάρα πολύ τον εαυτό σου, τα θέλω σου, τα πέρασες σε δεύτερη μοίρα. Ελέγχεσαι για κάποιες από τις επιλογές σου, θα πρέπει να βρεις το σθένος να αντιδράσεις. Γιατί αν δεν κάνεις τίποτα και γι αυτό, δικαίωση δεν πρόκειται να βρεις. Φαίνεσαι κουρασμένος και αυτό φαίνεται από μακριά όμως κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός. 
Η συμβουλή μου: Είτε σε καλέσουν να πρωταγωνιστήσεις είτε πάρεις μέρος σαν κομπάρσος αυτό που έχεις να κάνεις, πρέπει να το κάνεις όσο καλύτερα μπορείς. Μην τα παρατάς και μην μένεις πίσω. Η ζωή είναι μπροστά και κάποιες φορές πρέπει να τρέξεις κατοστάρι για να την φτάσεις.  

 
► ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να σε περιορίσει εσένα; Ακόμα και αν υπάρχει νομίζω πως δεν τολμάει, κανείς δεν μπορεί να αντιστρέψει τη κατεύθυνση ενός ποταμού. Γιατί αυτός γίνεσαι όταν θέλεις κάτι, ξεκινάς σαν ρυάκι που γίνεται ένας ορμητικός χείμαρρος που παρασέρνει τα πάντα.  Και εσένα έτσι και πάρεις φόρα δεν μπορεί να σε σταματήσει κανείς. Και το ξέρεις αυτό. Όπως επίσης γνωρίζεις πως μόνο με σωστή και οργανωμένη σκέψη θα πετύχεις μια νέα αρχή στον χώρο που δραστηριοποιείσαι. Οι προοπτικές είναι πολλές και εσύ ανοιχτό βιβλίο με γεμάτες φαντασία σελίδες. Λιγάκι πιο προσεκτικός πρέπει να είσαι μοναχά γιατί ο χώρος είναι σκληρός κάποιες φορές και μπορεί να κρύβει κινδύνους καμουφλαρισμένους. Πολύ δουλειά με μικρές δόσεις χαλάρωσης και πάλι δουλειά. Ούτε τα οικονομικά σου δείχνουν να είναι εκεί που θα ήθελες. Αλλά με λίγη υπομονή και τις κατάλληλες κινήσεις και κυρίως το ισχυρό θέλω σου, θα γυρίσει ο τροχός (υπάρχει και άνωθεν εύνοια) Μπορεί να είσαι κλεισμένος μέσα αναγκαστικά και αν αυτό σε άλλους βοηθά να αυξάνεται ο πεσιμισμός τους, σε σένα μπορεί και  λειτουργεί  ανατρεπτικά. Πολύωρα τηλεφωνήματα και συζητήσεις, σε ηρεμούν. Η επικοινωνία γενικότερα ενδείκνυται.  Η προσωπική επαφή φυσικά με τίποτε δεν μπορεί να αντικατασταθεί, αλλά κάνεις την δουλίτσα σου και μέσω της οθόνης και η ψυχολογία σου αυτόματα θα ανέβει κατακόρυφα. 
Η συμβουλή μου: Ευκαιρίες θα εμφανιστούν. Με τον σωστό χειρισμό θα καταφέρεις πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Δώσε αξία εκεί που πρέπει και κυρίως Υδροχόε προσπάθησε να μην αναλώνεσαι σε ανούσιες καταστάσεις.

 
► ΙΧΘΕΙΣ 
Τα οικονομικά σου δεν σε βοηθάνε, έχουν μαζευτεί αρκετές υποχρεώσεις. Οι αυξημένες υποχρεώσεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Αλλά ακόμη και στο πιο  μικρό στενάκι μπορείς να βρεις μια έξοδο κινδύνου. Γενικά σε ότι αφορά τα εκτός του οίκου σου, αν και τα πράγματα δεν φαίνεται να βαδίζουν στον ίσιο δρόμο, μια νέα επαφή έρχεται να σε τραβήξει από τα βαθιά και ορμητικά νερά. Ο κύκλος γνωριμιών της τύχης (πιστεύεις στην τύχη;) θα είναι πολύ καθοριστικός για την πορείας σου. Εδώ θα κάνω μια παρένθεση και θα σου μεταφέρω τα λόγια του Πλούταρχου «Τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά όλα από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα». Άνοιξε τις διόδους επικοινωνίας, καθάρισε τους δρόμους που οδηγούν σε σένα, βάλε εν ανάγκη σημάδια και οδηγίες. Η σωστή προώθησή του εαυτού σου είναι αυτή που θα επιτρέψει να  υπάρξουν ευκαιρίες. Ενδιαφέρον μεγάλο υπάρχει στα εντός του οίκου σου, σ αυτά που αφορούν έμμεσα ή άμεσα την προσωπική σου ζωή. Αν αυτή η περίοδος σε βρίσκει λίγο πεσμένο ψυχολογικά φρόντισε να βρεις τον χαμένο ανέμελο εαυτό σου, προσπάθησε να δυναμώσεις την φλόγα που σιγοκαίει. Τα σημάδια στα άστρα δείχνουν πως υπάρχουν μπροστά σου απρόβλεπτες καταστάσεις, με αναπάντεχες εξελίξεις, μυστικά και αποκαλύψεις. Σαν να λέμε, θα ζήσεις ιστορικές στιγμές. Κάποιες καλές και κάποιες ζόρικες αλλά δεν σε φοβάμαι. Το να ξεγλιστράς σαν το χέλι και να φέρνεις τα κάτω-πάνω, είναι ένα από τα πολλά σου ταλέντα. Μην αφήνεις πολύτιμο χρόνο να περνά ανεκμετάλλευτος.
Η συμβουλή μου: Έχεις τόσο μεγάλη φαντασία που είναι κρίμα να παρασυρθείς από τις ανασφάλειες σου. Ακολούθησε το δυνατό σου ένστικτο που ξέρει πολύ καλά που πρέπει να σε οδηγήσει. Stay strong.   
 
Αρκάνα | 47η εβδομάδα του έτους 2020 | ζώδια

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
18.2 ° C
19.4 °
16.7 °
18 %
1.9kmh
0 %
Πα
17 °
Σα
18 °
Κυ
13 °
Δε
12 °
Τρ
11 °