Ζωή Τηγανούρια, Senso Latino, Locos de atar  στο Club του Μύλου

Ζωή Τηγανούρια, Senso Latino, Locos de atar στο Club του Μύλου

Mια ΛΑΤΙΝ-ΤΑΓΚΟ-ΤΖΑΖ παράσταση, μια μελωδική ξενάγηση με αφηγητή το ακορντεόν.
Στην παράσταση συμπράττουν μουσικά οι Senso Latino: Ηλίας Αργυρόπουλος στο πιάνο, Δημήτρης Χριστόπουλος στο μπάσο, Louis Enrique bu Pascual στα τύμπανα, Λάμπρος Κουνενής στα κρουστά, στη φωνή η Άσπα Θεοφίλου καθώς και ζευγάρι χορευτών.
Μια πλούσια παράσταση με κεντρικό άξoνα τις τέσσερις δισκογραφικές δουλειές της Ζωής ??LIBERTANGO??, ??TANGUERA??, ??ΔΕΛΗΛΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ?? ??ΖΟΕ 06/09??.
Έχοντας σαν αφετηρία τη σύγχρονη Γαλλία του Richard Galliano, το ακορντεόν κάνει μια ρομαντική στάση στον ελληνικό μεσοπόλεμο, με την εξαιρετική φωνή της ?Ασπας Θεοφίλου, και από κει φτάνει στην Αργεντινή όπου προσεγγίζει το tango. Επόμενη στάση, η Κούβα με παραδοσιακά τραγούδια του μοναχικού έρωτα. Αργεντινή, δεκαετίες μετά… Το ακορντεόν ακολουθεί τον ανατρεπτικό Astor Piazzolla.
Παρεμβάλλεται μια λυρική ανάσα από τα Βαλκάνια και το ακορντεόν ολοκληρώνει την περιπλάνησή του, γίνεται τραγούδι κλαρίνο.. βιολί.. μπαντονεόν και σιγά σιγά μπαίνει στο οικείο ελληνικό μουσικό τοπίο μέσα από συνθέσεις της Ζωής. Ο λαϊκός ήχος διαδέχεται το μοιρολόι της Ηπείρου, τo μπογδάνο της Θράκης τη σούστα της Ρόδου οδηγώντας την παράσταση σ? ένα εντυπωσιακό κλείσιμο με τον αισθησιακό δυναμισμό της Ζωής….και της tanguera (γυναίκα που χορεύει με μεράκι ταγκό)….! 

Locos de atar
Οι “Locos de atar” είναι ένα μουσικό σχήμα tango της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε την πορεία του το Σεπτέμβριο του 2006. κοινός άξονας των πέντε μελών του γκρουπ: η αγάπη για τη μουσική, η αγάπη για το tango.
Το ασυνήθιστο ηχόχρωμα του σχήματος, που επιτυγχανεται με το συνδυασμό ακουστικών εγχόρδων (βιολί – Κοντραμπασο), πνευστών οργάνων (Κλαρινέτο – Σαξόφωνο), αλλά και του ακορντεόν, χαρίζει στον ακροατή μια μοναδική μουσική εμπειρία. Ταυτόχρονα, τα κρουστά με τη δυναμική παρουσία τους και την ιδιαίτερη ηχητική ατμόσφαιρα που δημιουργούν αναδεικνύουν τη ρυθμική πλευρά του tango.
Οι “Locos de atar” έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες, milongas και άλλες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη , Λάρισα , Βόλο , Έδεσσα , Καβάλα , Καστοριά , Δράμα κ.α. Τον Οκτώβριο του 2007 προσκλήθηκαν ως ορχήστρα της κεντρικής milonga του 3ου Φεστιβάλ τάνγκο Αθήνας , ενώ το Ιανουαριο του 2008 συμμετείχαν στην grand milonga που πραγματοποιήθηκε στο principal club theater, σε μια κοινή εμφάνιση με τους otros aires (ένα απο τα δημοφιλέστερα τανγκο γκρουπ απο την Αργεντινή)..Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες απο διάφορους χώρους (μουσικούς και τραγουδιστές, χορευτές εικαστικούς καλλιτέχνες).
Παράλληλα με το βασικό άξονα που είναι η μουσική tango οι locos de atar πειραματείζονται και με άλλα είδη μουσικής όπως κινηματογραφική ,jazz κ.α. Των οποίων το άκουσμα διαφοροποιείται πολύ απο το συνηθισμένο χάρη στην ιδιομορφία του σχήματος και στις πρωτότυπες διασκευές.

Βιολί: Μαρία Ζαχαριάδου
Ακορντεόν: Νατάσα Ρουβολή
Κλαρινέτο-Σαξόφωνο: Στέργιος Μοσχογιάννης
Κοντραμπάσο: Μιχάλης Σαπουντζής
Τύμπανα-Κρουστά: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Οι Δημήτρης Μπίσκας-Νατάσα Ρουβολή-Χάρης Χατζημιχαήλ-Μαριάννα Πατσαρίκα είναι τέσσερις νέοι χορευτές και δασκαλοί του αργεντίνικου tango. Πειραματίζονται και συνδυάζουν χορογραφία και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό,κλασικό tango,nuevo tango και σύχρονο χορό,ηχογραφημένη και ζωντανή μουσική.
Μαζί τους στα κρουστά ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου
TANGO ARGENTINO
THE GRAND MILONGA Live
Με τη Ζωή Τηγανούρια και Senso Latino [10:00 – 11:30]
και τους Locos De Atar [12-1:30]
ΧΟΡΕΥΟΥΝ
Δημήτρης Μπίσκας-Νατάσα Ρουβολή
Χάρης Χατζημιχαήλ-Μαριάννα Πατσαρίκα
D.J. Μαριέττα Γαρέζου, Locos de atar

Η Ζωή Τηγανούρια με τους Senso Latino και τους Locos de atar στο Club του Μύλου την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Ώρα έναρξης 21.00, εισιτήριο 15?.

Ζωή Τηγανούρια και Senso Latino

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως