{ }

«Ζώντας στην Αττάλεια» -Ξενοφώντας Ε. Μαυραγάνης


Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

«Ζώντας στην Αττάλεια» -Ξενοφώντας Ε. Μαυραγάνης

«Ζώντας στην Αττάλεια» -Ξενοφώντας Ε. Μαυραγάνης: Βιβλιοπαρουσίαση

«Ζώντας στην Αττάλεια» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Ξενοφώντα Ε. Μαυραγάνη που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.
 
Περιγραφή
Στα τέλη του Ιουνίου 1914, και ενώ οι σφαγές Ελλήνων και Αρμενίων μαίνονται στη Φώκαια της Οθωμανικής Τουρκίας, ο Αντώνης και η Μαργιόλα, εγκατεστημένοι πριν χρόνια στην Αττάλεια, γενέτειρα του Αντώνη, εγκαταλείπουν εσπευσμένα την πόλη, μαζί με όλα τους τα υπάρχοντα και τη θαλερή εμπορική επιχείρηση που λειτουργούσε από τα χρόνια του Δημητρού εφέντη, πατέρα του Αντώνη.
 
Βιογραφικό
O Ξενοφών Ευστρατίου Μαυραγάνης γεννήθηκε στο Πλωμάρι Λέσβου το 1940, όπου  έμαθε γράμματα. Σπούδασε νομικά στην Θεσσαλονίκη, όπου εργάσθηκε ως δικηγόρος και δημοσιογράφος.
Μέλος του Δ.Σ. της Φοιτητικής Ένωσης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Πέτρος Βάληνδας»,  συμπρόεδρος με το Νίκο Κωνταντόπουλο, της  επιτροπής του Καταστατικού Χάρτη της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας.
Διευθυντής του περιοδικού της Αριστεράς στην Θεσσαλονίκη  «Σπουδαστικός Κόσμος».
Δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη».  Εργάσθηκε επίσης στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Αυγή» «Καθημερινή» έκδοση Θεσσαλονίκης. Διευθυντής Ραδιοφωνίας Βορείου Ελλάδος το 1989-90 
Πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ.
Συγγραφέας επτά  βιβλίων με διηγήματα  και νουβέλες, με πρόσφατο ΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΥΧΤΕΣ, η εφταετία της δικτατορίας, εκδόσεις ΝΗΣΙΔΕΣ. Μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Έχει βραβευθεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ.
 
Αρθρογράφος για πολλά χρόνια των ημερήσιων λεσβιακών εφημερίδων ΕΜΠΡΟΣ, ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ και του διαδικτυακού ιστότοπου ΣΤΟ ΝΗΣΙ, μέχρι σήμερα.
Δικηγόρος φοιτητών  κυρίως, που διώκονταν από την χούντα και νομικός εκπρόσωπος βα-σανισθέντων από τη χούντα.    
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς 1979-1992.
 
Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Πλωμάρι, όπου από το 2007 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, υπήρξε πρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ και την Θεσσαλονίκη.
 
Συγγραφέας : ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
Εκδότης : ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαστάσεις :14x21
Εξώφυλλο : Μαλακό
Σελίδες 216
ISBN :978-960-644-054-0
Ετος κυκλοφορίας :2020
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ