Ακσταλής μαστοπλαστικές επεμβάσεις

4+1 σύγχρονες μαστοπλαστικές επεμβάσεις

Ο γυναικείος μαστός ανέκαθεν ήταν το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας. Συνεπώς, οποιαδήποτε σημαντική παρέκκλιση σε σχήμα, συμμετρία και μέγεθος δεν περνά απαρατήρητη και συνεπάγεται πρακτικές δυσκολίες, με αντίστοιχες ψυχολογικές προεκτάσεις, στη γυναίκα με την εκάστοτε δυσμορφία.

Σήμερα οι εξελίξεις στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική και η τεχνολογική πρόοδος στην κατασκευή των ενθεμάτων σιλικόνης μας επιτρέπουν να αποκαθιστούμε ανώδυνα και απλά την οποιαδήποτε δυσμορφία στο στήθος μιας γυναίκας, αφήνοντας  τις μικρότερες δυνατές ουλές.

Αυξητική μαστού 

Η αυξητική μαστού είναι παγκοσμίως η πιο συχνά διενεργούμενη αισθητική επέμβαση τα τελευταία 20 χρόνια και θεωρείται πλέον μια επέμβαση ρουτίνας. Διενεργείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μια ώρα. Διαμέσου μιας τομής 4 εκατοστών τοποθετούνται τα πλέον σύγχρονα, ασφαλή και βιοσυμβατά, έβδομης γενιάς ενθέματα σιλικόνης , χωρίς να παραβλάπτονται η αισθητικότητα και η δυνατότητα θηλασμού του μαστού. Οι τομές συρράπτονται με λεπτά, απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν, ενώ ο μόνος μετεγχειρητικός «περιορισμός» αφορά τον ελαστικό, αθλητικού τύπου στηθόδεσμο, που υποχρεούται να φορά η γυναίκα για τις επόμενες 3 εβδομάδες.

Ανόρθωση μαστού 

Πτώση επισυμβαίνει στο γυναικείο μαστό συνήθως μετά τις εγκυμοσύνες και τους θηλασμούς, μετά από μια μεγάλη απώλεια βάρους, αλλά και προϊόντος του χρόνου. Ο καλύτερος χρόνος για τη διόρθωσης της πτώσης είναι 6 μήνες μετά τη σταθεροποίηση του βάρους ή τον τελευταίο τοκετό.
Η ανόρθωση μαστού αφορά την αφαίρεση της περίσσειας του χαλαρού δέρματος και την ανακατανομή του μαστικού παρεγχύματος με σκοπό η θηλή να βρεθεί στην κορυφή του μαστού, να γεμίσει ο άνω πόλος του μαστού και η διάμετρος της θηλαίας άλω να γίνει  4 εκατοστά. Όταν συνυπάρχει σημαντική απώλεια όγκου του μαστού η επέμβαση συνδυάζεται με αυξητική μαστού με σιλικονούχα ενθέματα, ενώ όταν η πτώση συνοδεύεται από μεγαλομαστία, συγχρόνως με την ανόρθωση διενεργείται και μειωτική στήθους. Μετεγχειρητικά η ασθενής φοράει αθλητικό στηθόδεσμο για ένα μήνα και επιστρέφει στην καθημερινότητά της (πλην άθλησης) σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Ακτσαλής μαστοπλαστικές επεμβάσεις

Μειωτική στήθους

Η γιγαντομαστία  μπορεί να είναι συγγενής, εφηβική ή να συνυπάρχει με παχυσαρκία. Συχνά οδηγεί σε προσωπικά προβλήματα, όπως αμηχανία και χαμηλή αυτοεκτίμηση, ή ακόμα και σε πρακτικές δυσκολίες, όπως στην επιλογή ρουχισμού και τη δερματίτιδα εκ τριβής υπομαστικά.
Η μειωτική στήθους επιλύει οριστικά αυτά τα προβλήματα. Η επέμβαση αφορά την αφαίρεση της περίσσειας στήθους, ώστε αυτό να αποκτήσει το φυσικό μέγεθος και το επιθυμητό σχήμα. Γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί τρεις ώρες και απαιτεί νοσηλεία μιας ημέρας στην κλινική. Μετεγχειρητικά η ασθενής θα πρέπει να φορά αθλητικού τύπου σουτιέν για έναν μήνα.

Σωληνωτοί μαστοί 

Όταν οι μαστοί έχουν μικρή και στενή βάση, μεγάλη θηλαία άλω και μικρό όγκο ονομάζονται σωληνωτοί. Η συγκεκριμένη δυσμορφία είναι αρκετά συνήθης (5-10% των γυναικών) και μπορεί να αφορά είτε τη μια, είτε και τις δυο πλευρές. Η χειρουργική αποκατάσταση σωληνωτών μαστών  περιλαμβάνει τη μείωση του μεγέθους της θηλαίας άλω, τη διάρρηξη των συμφύσεων στο εσωτερικό του μαστού, που τον κρατούν συμπιεσμένο και το χαμήλωμα του ύψους της υπομαστίου πτυχής. Συνήθως απαιτείται και η χρήση σιλικονούχων ενθεμάτων, προκειμένου να προστεθεί ο απαιτούμενος όγκος που στερείται ο μαστός.

Ανισομαστία 

Ήπια ασυμμετρία σε μέγεθος και σχήμα των μαστών έχουν σχεδόν όλες οι γυναίκες και εως ενός βαθμού θεωρείται φυσιολογική. Μεγάλου βαθμού ανισομαστία, όμως, μπορεί να δημιουργεί τόσο πρακτικά, όσο και ψυχολογικά προβλήματα, ιδίως στα νεαρά κορίτσια. Στην αντιμετώπιση της ανισομαστίας  συνήθως επιστρατεύεται ένας συνδυασμός όλων των μαστοπλαστικών τεχνικών που ήδη αναλύθηκαν (αύξηση- ανόρθωση- μείωση μαστών) προκειμένου να επιτευχθεί ένα όσο το δυνατόν συμμετρικότερο αποτέλεσμα.

Όλες οι μαστοπλαστικές επεμβάσεις οφείλουν να σέβονται το σωματότυπο και τις αναλογίες της εκάστοτε ενδιαφερόμενης ώστε να της προσδίδουν το φυσικότερο και αρμονικότερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Ευάγγελος Ακτσαλής

INFO!
Ευάγγελος Ακτσαλής
Πλαστικός χειρουργός, Διπλωματούχος EBOPRAS
Μητροπόλεως 51, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 225196
Ν. Σταυρίδη 2, Σέρρες
Τ. 2321 111363
E-mail: contact@aktsalis.gr
www.aktsalis.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ρομποτική χειρουργική: Η λύση για σύνθετα γυναικολογικά προβλήματα

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως