Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Κακοτεχνίας συνέχεια στη Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τον Οκτώβριο του 2021 το cityportal.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο σχετικό με την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο συγκρότημα Λήδα Μαρία στη Θέρμη.

Η δημοσίευση ενεργοποίησε το Τεχνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου το οποίο και προέβη σε αυτοψία από την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έκρινε ότι τα κτίρια δεν έχουν πρόβλημα στατικότητας. Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία για την αποκατάσταση των υφιστάμενων ζημιών, οι οποίες επιδεινώνονται όπως αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός μας.

Οι φοιτητές λένε δεν πάει άλλο

Στην πρόσφατη συνέλευση των φοιτητών αποφασίσθηκε ένα πλαίσιο πρωτοβουλίας για τα προβλήματά τους, μεταξύ των οποίων και το θέμα της ασφάλειας και συντήρησης των κτιρίων. Τα αιτήματά τους κοινοποιήθηκαν με επιστολή στον πρόεδρο του Τμήματος, στην κοσμητόρισσα της Σχολής και στον Πρύτανη του Α.Π.Θ., ενώ σε περίπτωση απόρριψής τους οι φοιτητές σκέφτονται να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Δοκάρια και κολώνες με ρωγμές, εμφανή σίδερα του φέροντος σκελετού σκουριασμένα, αποκολλήσεις σοβάδων, καθιζήσεις που σε ορισμένα σημεία ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, βουλωμένοι νιπτήρες, εισροή νερών κάθε φορά που βρέχει που δημιουργεί υγρασία και μαύρη μούχλα στις υπόγειες αίθουσες των εργαστηρίων βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές φοιτητών και καθηγητών σε καθημερινή βάση. Στο φωτογραφικό ρεπορτάζ του Cityportal οι εικόνες αφορούν τα τέσσερα κτίρια (1ο, 3ο και 5ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και Εργαστήριο Χαρακτικής) και τους ενδιάμεσους ανοικτούς χώρους τους. Τονίζουμε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή ο χώρος δεν είναι εγκαταλελειμμένος αλλά σχολή που πάνε καθημερινά παιδιά για να σπουδάσουν καλές τέχνες!!

Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ Θέρμη

Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

Σχολή Καλών Τεχνών Θέρμη Θεσσαλονίκη

Σχολή καλών τεχνών Θερμης Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cityportal, η έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας μετά την αυτοψία στα κτίρια, έχει ημερομηνία 15.11.2021 (ένα μήνα μετά το πρώτο ρεπορτάζ του cityportal), που αναδείξαμε το πρόβλημα. Απευθύνεται στον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, την κοσμήτορα της Σχολής και στον Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης. Παρόλο που αναφέρονται διεξοδικά όλα τα προβλήματα και προτείνει τη δρομολόγηση εργασιών, μέχρι σήμερα (Μάρτιος 2023), δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, αποφασίστηκε υποχρεωτικός προσεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια, με προτεραιότητα στα σχολεία και τα νοσοκομεία σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα.

 


Θεσσαλονίκη 28 Μαρτίου 2023

►Διαβάστε και το πρώτο πλήρες ρεπορτάζ του cityportal για τις χρόνιες άθλιες καταστάσεις ..στη σχολή καλών τεχνών του ΑΠΘ στη Θέρμη από τον Οκτώβριο του 2021.

Θεσσαλονίκη: Οι μεγάλες κακοτεχνίες της Σχολής Καλών Τεχνών

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε